Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem
Dél-Korea gyűjtötte be először a 3 pontot könnyedén legyőzve a görög válogatottat a 19. labdarúgó világbajnokság második napján

Meglepetéssel kezdődött a mérkőzés, hiszen a dél-koreai válogatott a várakozásnak ellentmondóan egy pontrúgás után szerezte meg a vezetést J. Lee révén a hetedik percben. Ezzel tökéletesen rácáfoltak arra az elgondolásra, hogy az európai válogatott magassági fölényét kihasználva rögzített szituációk után lehet igazán veszélyes, míg az ázsiaiak inkább gyors, rövid passzos játékkal juthatnak eredményre. Pár perccel később majdnem megduplázták előnyüket, hiszen Lee Chung egy gyönyörű esernyőcsel után óriási helyzetbe került, de egy véleményes görög megmozdulás után felszabadult a kapu, s a büntető elmaradt.

A játékrész nagyjából e képlet szerint haladt tovább, hiszen a sokkal gyorsabb és szervezettebb koreaiak szorításában a görögök szinte az ellenfél kapujáig is képtelenek voltak eljutni.

A helyzet változatlan

A második félidőben viszont már nem volt menekvés, s ismét a 7. percben megduplázta az előnyét a távol-keleti csapat, méghozzá s Mancheter United kivalló közé pályása Park Ji Sung révén, aki könnyedén szerzett labdát az ellenfél térfelén a körülményes hellén védőktől, majd remekül gurított el Papadopulosz mellett.

A továbbiakban feléledni látszó görög válogatott igaz eljutott egy-két helyzetig – legnagyobb helyzetüket Theofanis Gekas lövése, mely gólt érdemelt volna, jelentette az utolsó 10 perc elején, de a hálóőr a kapu felé tola a játékszert –, de szépíteni nem tudtak a továbbra is szemnek is örömet okozó játékot bemutató koreaiak ellen.

J.M.