Megvan a vidéki életnek a varázsa

Megvan a vidéki életnek a varázsa, mondja egyik ismerősöm. Jó a levegő, itt nem olyan nagy a hajtás mint a városokban, de megvannak a nagy hátrányai is – írja olvasónk.

Egyrészt a kimagasló munkanélküliség, a másik fő hátrány pedig a sok közül, hogy itt az inaktív emberek nagy része nem a saját maga boldogulását akarja előmozdítani, hanem azt nézi, hogy a másiknak, akinek cseppet jobban megy a szekere, hogyan is tehetne keresztbe.
Ahogy Petőfi Sándor is megjegyezte „Más szemében Ő a szálkát megleli, s az övében a gerendát feledi”! Nagy igazság ez.
Szerencsére nekem ebben csak ritkán volt eddig részem, de sajnos tömkelegével hallok olyan történeteket, ahol a rokonok vagy éppen a szomszédok egymás ellen tesznek feljelentéseket, mert az a másik kicsit jobban boldogul a mai nehéz gazdasági helyzetben.
Meg kellene tanulnia mindenkinek a saját portáján sepregetni, és arra kellene a fáradtságot vennie, hogy a saját maga és családja boldogulását elősegítse.
Ha már a politikusok ennyire nem tudnak együttműködni, legalább mi, az egyszerű emberek tudjunk kompromisszumokat kötni és segítsük egymást, amennyire lehet ezekben a nehéz időkben!
Lintényi Levente, Nagyecsed