Megvan a debreceni mezőőrök első sikere

Megvan a debreceni mezőőrök első sikere
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – A megzavart zöldborsótolvajok a zsákmányt is hátrahagyva menekültek.

A városban július elseje óta működő mezőőrség az első sikerét kedden este könyvelhette el. Nagymacs határában elriasztottak egy tíz hektáros zöldborsótáblát dézsmáló tolvajokat.

Tőzsér Gyula, a közterület-felügyelet hatósági osztályának vezetője elmondta: lakossági bejelentés után indultak el a helyszínre. Amikor a két biciklikkel érkezett tettes észrevette, hogy közelednek a mezőőrök, a már leszedett 30-40 kiló zöldborsót és a kerékpárokat hátrahagyva elfutottak. Azonban az egyik mezőőr felismerte őket, így minden bizonnyal hamarosan rendőrkézre kerülnek – mondta az illetékes.

A föld tulajdonosa egy nyíregyházi személy, aki a lopott borsót vissza fogja kapni.

Tőzsér Gyula hangsúlyozta, hogy a mezőőrök olyan körzetekben járőröznek amelyeket jól ismernek. A kapcsolattartás érdekében a gazdáknak a mobiltelefonszámukat is tartalmazó névjegykártyákat osztogatnak. Aki ily módon nem találkozik velük, a felügyelet Bem tér 14. szám alatti központjában keresheti őket, vagy az 502-530-as telefonszámon is lehet segítséget kérni tőlük. Ezen túlmenően néhány napon belül a szervezet internetes honlapján közzéteszik a mezőrök neveit, telefonszámait – ismertette az osztályvezető.

HBN-OCs


Mától mezőőrök felügyelik a debreceni határt
Debrecen – A szolgálat nyolc munkatársa kezdte meg tevékenységét a kültelkeken.


Címkék: ,