Megválasztották Kósa Lajost a Fidesz frakcióvezetőjének

Akt.:
Velence, 2015. szeptember 17. Kósa Lajos, a Fidesz megválasztott új parlamenti frakcióvezetője érkezik a Fidesz-KDNP kétnapos kihelyezett tanácskozásának helyszínén tartott sajtótájékoztatójára a velencei Velence Resort & Spa szálloda előtt az ülés második napján, 2015. szeptember 17-én. Kósa Lajos Rogán Antalt váltja október 1-jétől a poszton.
Velence, 2015. szeptember 17. Kósa Lajos, a Fidesz megválasztott új parlamenti frakcióvezetője érkezik a Fidesz-KDNP kétnapos kihelyezett tanácskozásának helyszínén tartott sajtótájékoztatójára a velencei Velence Resort & Spa szálloda előtt az ülés második napján, 2015. szeptember 17-én. Kósa Lajos Rogán Antalt váltja október 1-jétől a poszton. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Velence, 2015. szeptember 17., csütörtök (MTI) – Megválasztották a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének Kósa Lajost, aki Rogán Antalt váltja október 1-jétől a poszton.

Kósa Lajos csütörtökön Velencén, a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén tartott sajtótájékoztatóján elmondta: nagy többséggel választotta meg a kormánypárti képviselőcsoport a vezetőjének a ciklus végéig. Az átadás-átvétel közte és Rogán Antal között a következő két hétben zajlik majd.

Kósa Lajos a Fidesz alelnöki posztjára valószínűleg nem jelölteti magát újra a párt novemberi tisztújító kongresszusán. A politikus eddig az ügyvezető alelnök tisztségét töltötte be, ám frakcióvezetőként is tagja marad a Fidesz elnökségének.
Rogán Antal a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke lesz októbertől.

Kósa Lajost megkérdezték Rogán Antal és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kapcsolatáról is, amelyről azt mondta, érdeklődve és sokszor csodálkozva olvassa a kettejükkel kapcsolatos sajtótalálgatásokat, amelyek nagy része minden alapot nélkülöz. A két politikus eddig is és ezután is jó kapcsolatban végzi majd a munkáját – fogalmazott, közölve: nem lesz köztük hatáskörütközés, mert Rogán Antal kabinetfőnöki funkciója alapvetően politikai, Lázár Jánosé pedig inkább kormányzati jellegű.

– MTI –

Címkék: ,