Megújult a „regitévé”


Miskolc – Nem bezárni kell a regionális
stúdiókat, hanem bevonni őket a
munkába – mondta a
hírigazgató helyettes.

Néhány héttel ezelőtt még más regionális stúdiókkal egyetemben a megszűnés réme fenyegette a Magyar Televízió Északkelet-magyarországi Körzeti Stúdióját, azonban új koncepciót dolgoztak ki a műsorgyártásban, amiben a regionális szerkesztőségeknek is komolyabb szerepet szánnak.

Ahhoz viszont, hogy a műsorok az elvárható technikai színvonalon készülhessenek, meg kellett újítani az eszközparkot is. A regionális szerkesztőség technikai átépítése a napokban fejeződött be, így a miskolci stúdió berendezései megfelelnek mindazoknak a követelményeknek, amelyek eddig a szegedi és a pécsi regionális stúdiókat jellemezték. A jobb kép- és hangminőségnek, az utómunka terén kibővült lehetőségeknek köszönhetően a miskolci szerkesztőség is több lehetőséget kaphat.

Mint Németh Zsolt, az MTV hírigazgató-helyettese az ünnepélyes átadón kifejtette, a költséghatékonyságot nem a vidéki stúdiók bezárásával lehet leginkább növelni, hanem azzal, ha munkát adnak ezeknek a stúdióknak – most ehhez sikerült megteremteni a technikai feltételeket is.