Megújult a Kandia utcai játszótér

Debrecen önkormányzata 2010 tavaszán 4 játszótér európai uniós szabványok szerinti felújítását és építését végezteti el. A munkálatok teljes bekerülési költsége közel bruttó 45 millió forint.

A Hajó utcai, az ondódi – Kalász utcai – játszóterek, valamint a Kandia utcai játszótér II. ütemében felújítási munkálatok zajlanak, illetve zajlottak, a józsai Józsapark bevásárlóközpont mögötti területen pedig új játszótér és pihenőpark I. üteme épül. A munkálatok 2010 márciusának utolsó harmadában kezdődtek, s mostanra a Kandia utcán fejeződtek be.

A Kandia utcai játszótér felújítását már 2009 tavaszán megkezdte az önkormányzat. A bruttó 14.500.000 forint értékű I. ütemben a nagyobb gyermekek számára kialakított játszótér épült meg. A 2010 tavaszán a bruttó 5.997.938 forint értékű II. ütemben kialakított úgynevezett kiskorcsoportos játszótéri résszel – ahol egy 2 bébiüléses fahinta, két rugós játszóeszköz, egy játszóvár és egy játszóházikó szolgálja a kicsik kikapcsolódását – immár befejeződött a létesítmény teljes felújítása.

Ezzel a játszótérrel már 26-ra nőtt az európai uniós szabványoknak megfelelően felújított, illetve megépített játszóterek száma Debrecenben.

Címkék: , ,