Helyi közélet

2014.12.01. 14:54

Évzáró a 100 Tagú Cigányzenekarral

Debrecen - Az év végi turné állomásaiból természetesen Debrecen sem hagyható ki.

Debrecen - Az év végi turné állomásaiból természetesen Debrecen sem hagyható ki.

Ünnepi nagykoncerttel, hamisítatlan magyar csárdásokkal várja a közönséget a 100 Tagú Cigányzenekar december 28-án 19.30 órától a Kölcsey Központban.

Koncertekkel tölti az év utolsó két hetét a világ legismertebb száz tagú zenekara, az idén a Hungarikumok Gyűjteményébe is beválasztott 100 Tagú Cigányzenekar. „Folyamatos munkában vagyunk, annál is inkább, mivel a hungarikum-díj kötelez, nem akármilyen felkészültséggel léphetünk a közönség elé. A hungarikum címet minden koncerten meg kell védeni” – mondja Horváth Jenő, a zenekar tagja az elismerés kapcsán, amivel így nem csak az együttes, de a közönség is sokat nyert. Az év végi turné állomásaiból természetesen Debrecen sem hagyható ki, annál is inkább, mivel az elmúlt években rendezett koncertek is telt házzal, hangos sikerrel zajlottak.

„Egyik alapító karvezetőnk, Berki László Debrecenben született, vagyis rengeteg szálon kötődünk a városhoz, ami több zenészdinasztiát is adott a szakmának. Nagyon örülünk, hogy ott játszhatunk, büszkék vagyunk arra, hogy hagyományt teremtettünk a decemberi koncertsorozattal. Ezeknek a fellépéseknek megvan az a különlegességük, hogy a számok mind magyaros ízűek, átmentetett, átmenekített magyar csárdások, népzenék szólalnak meg, amiket egyre ritkábban hallhatunk” – teremt hangulatot a december 28-i koncerthez Horváth Jenő.

HBN-SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában