Helyi közélet

2015.06.08. 10:40

Küldjön hírt! - "Annak a fiatal fiúnak nem kellett volna meghalnia!"

Debrecen - <em>Én nem egy hírt szeretnék írni, mert az már sajnos megvan. Egy kérdést szeretnék feltenni. Tegnap a Látóképi-tóban elmerült egy fiatal férfi. Ez volt a hír. Most már bizonyosan tudjuk, hogy belefulladt. Mi társasággal a túlparton voltunk, én pedig szörfdeszkával egész közel a színhelyhez. Egyszer csak kiabálásra lettem figyelmes.

Debrecen - Én nem egy hírt szeretnék írni, mert az már sajnos megvan. Egy kérdést szeretnék feltenni. Tegnap a Látóképi-tóban elmerült egy fiatal férfi. Ez volt a hír. Most már bizonyosan tudjuk, hogy belefulladt. Mi társasággal a túlparton voltunk, én pedig szörfdeszkával egész közel a színhelyhez. Egyszer csak kiabálásra lettem figyelmes.

Először azt hittem csak fiatalok hangoskodnak, aztán lassan megértettem azt is, mit kiabálnak. Egy női hang azt kiabálta "Valakiii !! Valakiii !! Segítsenek !! Egy férfi pedig "Tarts ki Tarts ki! Ekkor már sejtettem, hogy valami komoly baj lehet. Valaki kapálózott a vízben. Nagyon rossz volt hallgatni, de mivel nem vagyok olyan jó úszó, hogy esetleg mást is kitudjak menteni a vízből, a part felé eveztem, hogy talán még nem késő segítséget küldeni. Mire a partra értem mondták, már elment segíteni a férfi, aki a szörföket kölcsönözte. Utólag megtudtam, hogy egy fiatal lány egész közel volt hozzá, és megpróbált a segítségére sietni. Ő még látta kétségbeesett arcát a fiatal fiúnak. De mire hozzá ért, már csak a buborékok szálltak fel a víz mélyéről. Aztán később egy fiatal férfi lebukott a víz alá, de kb. 5 m mélyen a víz alatt már semmit sem lehetett látni. Mire kiérkezett a mentő és a katasztrófavédelem a fiúnak már esélye sem volt az életben maradáshoz.

A férfi, aki a segítségére sietett egy kézi evezős csónakkal ment a segítségére. Min. 10-15 perc lehetett, míg a most aránylag nagyobb sodrású vízben odaért hozzá.

10-15 perc !! Ez elég ahhoz, hogy valaki életben maradjon a víz alatt???

A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen helyen, ahová nagyon sokan járnak fürödni, tudják hogy hirtelen mélyül a víz, még belépőt is szednek, nem lenne-e elvárható egy motoros mentőcsónak egy mentőövvel, és egy olyan szakemberrel, aki szükség esetén életet is tud menteni??????

Talán, ha ez rendelkezésre állt volna, annak a fiatal fiúnak nem kellett volna meghalnia!!

Aki akkor ott tartózkodott, mindenkit nagyon megviselt az eset. A túlparton lehetett hallani a hozzátartozó nő - talán a barátnője, talán az édesanyja - fájdalmas, kétségbeesett, szinte őrjöngő zokogását, jajveszékelését. Én mint feleség és anya, még éjszaka sem tudtam aludni a történtek miatt. Valószínű még nagyon sokáig eszembe fog jutni. Talán nem is lehet soha elfelejteni, aki egyszer ilyet látott, hallott.

Ha kérdésemet továbbítják az illetékesek felé, vagy esetleg közé teszik olyan helyen, ahol tudnak segíteni, azt nagyon megköszönöm.

- Nagy Mária -


Látókép – Egy fürdőző merült el a Látóképi-tóban a délutáni órákban – értesült szerkesztőségünk. A helyszínen tűzoltók és a nyírségi vízimentők közös erővel keresik a férfit, egyelőre még nem bukkantak nyomára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában