Megújulnak, átalakulnak a balmazújvárosi utak

Akt.:
A Bolyai utca új szakasza
A Bolyai utca új szakasza - © Fotó: Szabó Zsolt László
Balmazújváros – A távlati terv az, hogy az Újkert sort összekössék a Bolyai utca új szakaszával.

Már az útburkolati jeleket is felfestették Balmazújvárosban arra az útszakaszra, ami a napokban készült el, és a város északi részén lévő szegregátum felé nyit új közlekedési lehetőséget. A Bolyai utca mintegy 500 méter hosszú folytatásának leaszfaltozása régi vágya volt az ott élő, többségében cigány nemzetiségű embernek.

Kiszélesítik a szomszédos bánlaki településrészen az Újkert sort a Böszörményi úttól a Galamb utcáig. Ezt 6 méter széles gyűjtőúttá fejlesztik, útpadka is épül. Ennek munkálatai még eltartanak egy ideig, ugyanis villanyoszlopokat is át kell helyezni – tudtuk meg Emődi Sándor osztályvezetőtől. A távlati terv az, hogy ezt az utcát összekössék egy jelenleg beépítetlen területen átvezetve a Bolyai utca új szakaszával.

A Hortobágyi utcát több helyen szélesítik, ezért jelenleg sebességkorlátozás van érvényben Fotó: Szabó Zsolt László ©

Ráfér a rekonstrukció a Daru településrész fő útjára, a Hortobágyi utcára is. Egy-egy szakaszán csak lépésben lehetett haladni. Az 1300 méter hosszú utat részben kiszélesítik, a szükséges helyeken pedig új alapot építenek – ismertette az osztályvezető. Az utak rekonstrukciójára uniós támogatást nyert a település.

Mint arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat a Liszt Ferenc utcát (korábban Ságvári Endre utca) is szerette volna felújítani. Ez azonban most kimaradt a programból, ugyanis nem fogadták el ennek gyűjtőúttá minősítését. Dr. Tiba István (Fidesz) országgyűlési képviselő érdeklődésünkre azt mondta, nem mondtak le ennek felújításáról sem.

HBN