Megújul, kibővül a pallagi óvoda

Óvodafelújítás Pallagon
Óvodafelújítás Pallagon - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A modernizációra azért is szükség van, mert folyamatosan növekszik a városrészbe költözők száma.

Alapos felújításon esik át a Debrecen pallagi városrészében, a Manninger Gusztáv utcában található óvoda. Mazsu János, a környék önkormányzati képviselője a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjának részeként megvalósuló munka egy hónapja kezdődött.

mjFotó: Molnár Péter

A kivitelező a csaknem 300 négyzetméteres, 1955-ben épült házban kicseréli az összes vezetéket, az ajtókat, ablakokat, újjáépíti a tetőt, korszerűsíti a vizesblokkokat, hőszigetelő anyaggal borítja be a falakat és a födémet. Az épületet 61 négyzetméteres tornaszobával és szertárral bővítik.

pl (3)Fotó: Molnár Péter

A beruházás vége felé teljes körű kertészeti rekonstrukciót hajtanak majd végre, új bútorokat és játékokat szereznek be. Az átadást februárra tervezik. A felújítás 140 millió forintba kerül, melyből 25 millió forint a város önrésze, a többi pályázati pénz.

A Manninger utcai óvodába jelenleg 50 gyermek jár. A képviselő szerint ez minden bizonnyal növekedni fog, mert egyre többen, főleg fiatalok költöznek Pallagra. A Nagyerdő szélén élők száma jelenleg 2500-hoz közelít.

OCs


Balról jobbra: Barcsa Lajos alpolgármester; Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke; Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója
Debrecen - Nem egészen három hónap alatt, 150 millió forintból újult meg a Gyulai István Atlétikai Stadion. A felújítás után ismét birtokba vehették hétfőn a sportolók a Gyulai István Atlétikai Stadiont. A Nagyerdőn található létesítményt 2001-ben adták át, és most nagy mértékű korszerűsítésen es...

A legkisebbek is jobban érezhetik magukat a Pósa utcai új egészségközpontban (felvételünkön balról Varga Norina, Nagy Éva, Rostás Vanessza, Rácz Pál Brendon és Tóth Hanna)
Debrecen - Az ott lakók több évtizedes óhaja vált valóra azzal, hogy megújult a Pósa utcai Egészségügyi Központ. Az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjában 11 háziorvosi rendelőt újít meg a debreceni önkormányzat. Hat már korábban elkészült, kedd délután pedig a legújabbat, a Pósa utcai Egész...