Megújul az egyetemen a sportszakemberképzés

Megújul az egyetemen a sportszakemberképzés
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – A sporttudományi projekt júniustól novemberig tart.

„A Debreceni Egyetem célja, hogy képzési és kutatási spektrumát bővítse, beleértve a sporthoz kapcsolódó képzéseket, kutatásokat és technikai feltételeket is. Az egészségtudatos magatartás kialakításához elengedhetetlen, hogy a sporttal kapcsolatos ismeretanyagok beépüljenek a képzésekbe, amelyben a DE konzorciumi partnere az Eszterházy Károly Főiskola. A felsőoktatási intézmények hazai és nemzetközi kutatói teameket is bevetve fejlesztik hálózatukat” – hangzott el az egyetemen szerda délelőtt azon a sajtótájékoztatón, melyen Dr. Szilvássy Zoltán rektor, Dr. Bácsné Dr. Bába Éva, a projekt szakmai vezetője és Dr. Borbély Attila, a képzésfejlesztési alprojekt vezetője tájékoztatta az egybegyűlteket a „3. Misszió” sport és tudomány a társadalomért Kelet-Magyarországon című projekt kapcsán.

Júniustól novemberig

Mint elmondták, a program idén júniustól novemberig tart, amely időintervallum ugyan rövidnek tűnhet, azonban a szakemberek már a projekt megkezdése előtt folyamatos kutatásokat végeztek és disszertációkat készítettek. Megtudtuk, a projekt célja a sporttudományi és ahhoz kapcsolódó tudományok területén meglévő szakok módszertanának és tananyagának fejlesztése. Az alapvető, hosszútávú cél az új – nemzetközi színvonalat is elérő – sporttudományi eredmények felmutatása.

A sportszakemberképzésben elengedhetetlen az oktatás átfogó megújítása. A tudományos tevékenység hatékonysága javítható, amennyiben a kutatások összehangoltan, koordináltan, egy meghatározott stratégia mentén halad.

Elmondták: ennek érdekében a Debreceni Egyetem Sporttudományi Kooperációs Kutató Központ létrehozását tervezi.

HBN