Megújul a mi szabadtérink

Június közepétől újra színi előadásokat, koncerteket láthatunk benne
Június közepétől újra színi előadásokat, koncerteket láthatunk benne - © Fotó: Látványterv
Debrecen – Hatvannégy év után ismét Kodály dallamai csendülnek fel a Nagyerdőn.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad évtizedeken keresztül nyújtott generációknak meghatározó élményt a különböző programok kavalkádjával. Az első előadás a Nagyerdő szívében 1950. június 10-én volt, amikor Kodály Zoltán Székelyfonó című művét játszották. Több mint félévszázaddal később, 2014. június 15-én este 8 órakor, a felújított létesítmény átadásakor, többek között ismét felcsendülnek az akkori dallamok.

Ízelítő a gálaest programjából:

A csitári hegyek alatt – részletek Kodály Zoltán műveiből Bódi Mariann és Balczó Péter operaénekesek, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola Szimfonikus Zenekara, a Csokonai Nemzeti Színház Kórusa, a Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar és a Debreceni Népi Együttes közreműködésével.

Légy jó mindhalálig – részletek a musicalből az Ady Endre Gimnázium diákjai és a Csokonai Nemzeti Színház művészeinek előadásában.

Mindhalálig mellettem – szerelemes dallamok Zsédától. Messze a Nagyerdő – részletek Lehár Ferenc és Kálmán Imre operettjeiből Kállai Bori és Fonyó Barbara előadásában.

Ábrándos szép napok – örökzöld Dolly Roll-slágerek Magyar Attila, Kálloy Molnár Péter és Hrutka Róbert zenés színházi beugrója.

„Vasárnap esti láz” – Szinetár Dóra és Angyal András produkciója a Valcer Táncstúdióval.

A gálaest házigazdái: Varga Klára és Mészáros Tibor.

HBN