Megújul a köztemető előtti körforgalom, az Ady Endre utat is ráncba szedik

Megújul a köztemető előtti körforgalom, az Ady Endre utat is ráncba szedik
© Forrás: Google Street View
Debrecen – A jelek szerint eléri egyik célját a Civil Fórum Debrecen Egyesület.

Még idén felújítják a köztemető főkapuja előtti körforgalmat és az Ady Endre út oda vezető részét – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke, önkormányzati képviselő. Elmondta: a beruházásra azért van szükség, mert a rossz burkolat miatt esős időben a gödrökben összegyűlik a víz, a sár. A hibák kijavítását több mint egy éve kéri a szervezet és a legutóbbi közgyűlésen megkapták az erre vonatkozó ígéretet. Vagyis elfogadtak egy ellenzéki kérést – emelte ki a politikus.

Dr. Gondola Zsolt Zoárd szerint a hasonló állapot miatt ugyancsak teljeskörű megújításra szorulna a Nagyerdei körút járdája a Zeneművészeti és a Pálma között. Úgy vélte, hogy ott kerékpárutat is ki kellene alakítani.

Illyés János a Civil Fórum Debrecen Egyesület alelnöke arról beszélt a tájékoztatón, hogy a lakótelepek közterületeinek felújításakor jó lenne ha végre oda építenének járdákat ahol a polgárok járnak, vagyis a kitaposott ösvényeket kellene leburkolni.

HBN-OCs