Megújul a Kassai úti rendelő

Megújul a Kassai úti rendelő
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Idén legalább 12 háziorvosi rendelőt fognak felújítani Debrecenben.

Az Új Főnix Terv keretében megvalósuló, 18 millió forintba kerülő, pénteken kezdődő és várhatóan 60 napig tartó munkákról Széles Diána alpolgármester a helyszínen elmondta: ez idő alatt az oda járó betegek a Hadházi út 7-9 szám alatt találhatják meg háziorvosukat. A kivitelezők egyebek mellett kicserélik a tönkrement ajtókat, ablakokat, a burkolatokat, korszerűsítik a közműhálózatokat, festenek, mázolnak.

Tucatnyi rendelő

A tájékoztatón kiderült, hogy az ország második legnagyobb városában jelenleg 44 helyszínen zajlik háziorvosi ellátás. Idén 11 háziorvosi rendelőt újít fel a város 800 millió forint uniós pénzből. – A Kassai út 117. szám alatti azért nem kerülhetett be ebbe a pályázatba, mert társasházban működik, ezért itt az önkormányzat saját pénzét fogjuk felhasználni – ismertette Széles Diána.

Fotók: Molnár Péter Fotók: Molnár Péter ©

Az orvosok bevonásával

Elmondta: az ottani háziorvos vállalta, hogy ha a város elvégzi az épület renoválását, akkor ő új eszközöket, tárgyakat szerez be. – Nagyon szeretnénk további legalább 4-5 rendelőt felújítani, hasonló konstrukcióban idén és jövőre. Ez azonban nem mindenütt egyszerű, mert a betegellátás ez alatt sem szünetelhet – fogalmazott az alpolgármester.

HBN-OCs


Gondoskodó város

Az uniós pénzből megújuló orvosi rendelők: Híd utca 14., Bajcsy-Zsilinszky utca 32., Füredi út 42., Szentgyörgyfalvi utca 7., Cegléd utca 6., Apafi utca 30., Jánosi utca 14., Szabó Pál utca 61-63., Víztorony utca 11., Böszörményi út 136. A Kishegyesi út 158. számban működő rendelő később várhatóan a Pósa utca 1. alatt kap helyet.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .