Megugrott a nyaralók ára

Akt.:
10 millióért már válogathat
10 millióért már válogathat
Budapest – Nincs mostanság könnyű helyzetben az, aki szeretne hétvégi házat vásárolni.

Az otthonterkep.hu legfrissebb elemzése szerint egy év alatt nagyjából 40 százalékkal növekedtek egyes területeken az árak, főleg a Balatonon és Budapest környékén. Ennek köszönhetően ma már átlagosan 286 ezer forintot kell fizetni a nyaralókért négyzetméterenként.

Ez nem csak szezonális…

Az otthonterkep.hu térképes ingatlankereső portál legfrissebb elemzéséből világosan látszik, hogy az áremelkedés a nyaralókat sem kímélte. Míg 2016 márciusában 200 ezer forintos négyzetméteráron kínálták ezeket az ingatlanokat, addig idén, ugyanebben az időszakban már 286 ezer forint per négyzetméteres áron. A növekedés annak fényében is drasztikus, hogy a nyaralókra jellemző szezo­nális áringadozás felfelé ívelő szakasza még csak most fog jelentkezni, a tavaszi hónapokban.

A Velencei-tónál lezajlott fejlesztések jelentősen megdobták a keresletet az elmúlt másfél-két évben, s a déli Balaton-part vonatközlekedésének javulása nyomán is egyre több a nyaralótulajdonos, aki állandóan ott is lakik. Új kedvenc lett a Tisza-tó, ahol az elmúlt három évben számottevően javult a szolgáltatások kínálata.

HBN