Megtört az átok, győzött a Loki a fővárosban

Akt.:
Megtört az átok, győzött a Loki a fővárosban
Megtört az átok, győzött a Loki a fővárosban - © Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – Négy év elteltével sikerült újra győznie az MTK otthonában a piros-fehéreknek.

Bár a forduló előtt előrébb állt a táblázaton az MTK, a DVSC Schaeffler mégis papírformának mondható győzelmet aratott a kék-fehérek otthonában a K&H női liga hetedik fordulójában.

A klub hivatalos honlapjának beszámolója lapján bár Bulath Anita góljával vezetett a Loki, az első játékrész jelentős részében nem úgy tűnt, hogy most jött el a negatív széria megtörésének napja. Sok hibával kézilabdázott a Debrecen így harmincpercnyi játék után 13–12-re vezettek a hazaiak, annak ellenére, hogy Triffa Ágnes ismét ihletett formában védte a cívisvárosiak kapuját.

Felőrölték őket

A folytatásra aztán mintha egy másik DVSC érkezett volna ki az öltözőből, feljavult a védekezés, Kovács Anna és Jelena Deszpotovics elkapta a fonalat, Bordás Réka labdaszerzéseivel tört borsot a kék-fehérek orra alá, a szélsők veszélyesek voltak, s mivel a kapuban Triffa ott folytatta, ahol szünet előtt abbahagyta, szép lassan felőrlődtek a házigazdák. A 39. percben előbb utolérte ellenfelét a Loki (16-16), majd egy markáns rohammal tetemes előnyre tett szert. A hajrára hat gólos vezetéssel fordulhatott a vendégcsapat, melyet meg is őrzött, így a piros-fehérek amellett, hogy behúzták a kötelezőt, pontot is tettek a rossz sorozat végére.

HBN


MTK-BUDAPEST–DVSC SCHAEFFLER 22–28 (13–12)

Népfürdő utca 300 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi

MTK: Lajtos – Slakta, KARNIK SZ 6 (3), Tóth E. 2, Dakos 1, TERMÁNY 5, STRANNIG 4. Csere Győr (kapus): Kovács G., Mihályffy 2, Bánfai 2, Nonn. Edző: Golovin Vlagyimir

DVSC: TRIFFA – VARSÁNYI 4, KOVÁCS ANNA 6 (4), Tóvizi, Zamfirescu, DESZPOTOVICS 6, VANTARA-KELEMEN 3. Csere: Oguntoye (kapus), Bulath 1, Grigel 6 (4), BORDÁS 2. Edző: Pal Oldrup Jensen

Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–1. 15.p.: 6–6. 19.p.: 9–7. 23.p.: 9–10. 33.p.: 15–13. 45.p.: 18–21. 52.p.: 19–25. 55.p.: 22–25.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 8/8.

Mesterszemmel

Golovin Vlagyimir: A második félidő derekáig fej-fej mellett haladt a két csapat, ekkor azonban elfáradtunk, a jól játszó DVSC pedig kihasználta a hibáinkat, s magabiztosan nyert.

Pal Oldrup Jensen: Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen az MTK főként az első játékrészben jól kézilabdázott. Szünetben változtattunk, ennek eredményeként jobban védekeztünk, s mivel több jó egyéni teljesítmény is akadt, megérdemelten nyertünk!