Megtévesztő a felirat a Békás tónál

Akt.:
Megtévesztő a felirat a Békás tónál
Az alábbi eset május 28-án Pünkösdkor esett meg velünk és sorstársainkkal. A nagyerdőre a Békás-tóhoz mentünk autóval, hogy a gyermekeink ingyen fellépjenek a pünkösdi fesztiválon, szórakoztatva a város lakóit. 12 órakor kezdődött a józsai néptánccsoport fellépése – kezdte levelét olvasónk.

Pár perccel előtte érkeztünk, mivel a színpadnál nem volt átöltözési lehetőség, így autóval mentünk, a gyerekek már át voltak öltözve. Nem sajnáltuk a szabadnapunkat, pénzünket arra költeni, hogy mások szórakozzanak. Fél óra múlva mikor véget ért a fellépés megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az összes autón piros csomag díszeleg, megbüntettek minket. Amikor a parkolóba beálltunk a táblán annyi látszott, hogy hétköznap és szombaton fizetős a parkolás. Nem vettünk jegyet hiszen gondoltuk, akkor vasárnap és ünnepnap ingyenes, mint máshol is, így szoktuk meg. A büntetés megkapása után döbbenten olvastuk a táblát, melyen a díjfizetés munkanap, és szombaton felirat alatt, jóval kisebb betűkkel szerepel, hogy május 1-től augusztus 31-ig minden nap fizetős.

Egyszerűen megtévesztő a felirat, hiszen akkor a parkoló óra alatt is minden napot sötét színnel kellett volna jelölni, és akkor megvesszük a jegyet. Nem hiszem, hogy mások is, akik parkolnak, visszamennek a táblához és végig olvassák a táblán lévő összes szöveget. Főleg, hogy a tábla és a parkolójegy automata közt akár 1-2 kilométer is lehet a távolság. Becsapottnak érezzük magunkat és felettébb igazságtalannak a DKV Zrt. hozzáállását az ünnephez. Szerintünk nem jogos pótdíjat beszedni abban az esetben, ha nem látszik a parkolóba behajtva egyértelműen, hogy minden nap fizetős. Miért nem cserélik le egyértelműre a táblákat. Ez így rablás! Egyetlen autón sem volt jegy, nem azért mert meg akartuk úszni a parkolójegy váltását, hanem azért, mert a táblát látva mindenki úgy értelmezte, hogy ünnepnap nem kell fizetnie. A másik gondolat ami megfordult a fejünkben a büntetést látva, hogy mi folyamatos 4 műszakos munkarendben dolgozunk, nálunk tilos volt túlórát vállalni, dolgozni a piros napos ünnepen, ez a DKV parkoló ellenőrjeire nem vonatkozik?

Nem hiszem, hogy olyan munkakör lenne a parkoló emberek megbüntetése, mint a rendőröké, mentősöké stb. akikre ünnepnapkor is szükség van.

Természetesen a DKV-t elérni telefonon nem lehetett, hogy panaszt tegyünk azonnal, a jogtalannak vélt büntetés miatt, üzenetrögzítőn hagytunk üzenetet, melyre mostanáig semmilyen válasz nem érkezett. (A levél május 30-án érkezett szerkesztőségünknek, s május 31-én kértünk tájékoztatást a DKV-tól.)

Szabó Marianna,

Debrecen-Józsa

Kicserélték a táblát

Társaságunk 2002. január óta végzi a felszíni fizető várakozóhelyek üzemeltetését. Jelenleg három fizető várakozóhelyi övezet – kiemelt, I. és II. övezet – van érvényben. A parkolási díj mértéke, valamint a díjfizetési időszak zónánként, valamint az egyes zónákon belül is eltérő. Az adott övezet parkolási rendjéről a parkolási zóna határában kihelyezett tájékoztatók, valamint a KRESZ-táblák jelölik.

Ügyfelünknek köszönjük az észrevételét. Az említett esetben a két tájékoztató tábla valóban eltérő információt tartalmazott, de az elmúlt időszakban a KRESZ-táblákat aktualizálták az illetékesek. A hasonló kellemetlenségek elkerülése érdekében, kérjük, hogy minden esetben előzetesen tájékozódjanak az aktuális parkolási rendről.

Ezúton is felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy a Nagyerdei körúton és a Strandfürdőnél található fizető várakozóhelyek május 1. és augusztus 31. között, szabad- és munkaszüneti napokon is, 08.00 és 18.00 között díjkötelesek. Ünnepnapok, valamint munkanap áthelyezésekkor Társaságunk különös figyelmet fordít arra, hogy pontosan és időben tájékoztassa Ügyfeleit a parkolási rend változással kapcsolatosan. A megszokottól eltérő parkolási rendről honlapunkon, valamint a helyi médiában is tájékoztatást adunk.

 (A választ július 9-én kaptuk.)

Csohány Andrea, a DKV kommunikációs előadója