Megtetszett neki a bicikli, hát fogta, és elvitte

Hajdúböszörmény – A hajdúböszörményi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást, azzal a 43 éves férfival szemben, aki a helyi vasútállomás területéről egy kerékpárt tulajdonított el.

A nyomozás adatai szerint R. Csaba 2015. augusztus 23-án 14 óra 30 perckor Hajdúböszörményben, a Baross Gábor téren, a vasútállomás épületénél található kerékpártárolóból egy lezárt kerékpárt tulajdonított el. A férfi a kerékpárt lakatját rángatta, amit egy fiú észlelt, majd rászólt, hogy hagyja abba a cselekményét, de ő tovább folytatta azt, majd miután a zárszerkezet kinyílt, a lakatot a bokorba dobta, és a kerékpárral elhajtott a helyszínről.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést végeztek és tanúkat hallgattak ki, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 43 éves férfit. A helyi lakost a közelben elfogták és előállították a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte, tettét azzal indokolta, hogy megtetszett neki a kerékpár, azért lopta el.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság R. Csabával szemben lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –