Megtámadtak egy ellenőrt Debrecenben

Akt.:
Debrecen – Egy menetrend szerinti buszon kedden délután 4 óra körül egy ellenőr a Füredi Kapunál lévő megállónál az utasok jegyét ellenőrizte. Egy férfi és családja érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazott, itt kezdődtek a bonyodalmak.

A büntetésről szóló csekk kitöltése közben az ellenőrrel V. Tibor Zsolt vitába keveredett, miközben folyamatosan szidalmazta, fenyegette a sértettet. A végállomáson a férfi leszállt, a jegyellenőrt pedig a karjánál fogva akarta lerángatni a buszról, majd a nyakát megfogva nekinyomta a jármű oldalának. Végül a férfi a családja felszólítására abbahagyta agresszív viselkedését. Az esetről az ellenőr értesítette a rendőrséget. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták V. Tibor Zsoltot, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ellenőr az eset következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Debreceni Rendőrkapitányság a 44 éves helyi lakos ellen – aki az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –