Megtámadtak egy Afganisztánba tartó teherszállítmányt

Nagyjából ötven NATO-teherautót gyújtottak fel fegyveresek Pakisztánban a hét halálos áldozatot követelő szerdai támadás alatt – közölték pakisztáni tisztségviselők.

Az Afganisztánban szolgáló NATO-erők felszerelését tartalmazó járműveket egy Iszlámábád közelében található teherdepóban gyújtotta fel a nagyjából tucatnyi fegyveres, több millió dolláros kárt okozva.

A nagyjából tucatnyi fegyveres helyi idő szerint keddről szerdára virradó éjszaka, még éjfél előtt támadt rá az Afganisztánba vezető útvonal mellett, a pakisztáni fővárostól alig tíz kilométernyire található depóra. A támadók válogatás nélkül lőni kezdtek, hét embert ölve meg, majd felgyújtották az ott lévő NATO-teherautókat.

A helyi rendőrség közlése szerint nagyjából ötven teherautó semmisült meg, amelyek utánpótlást vittek volna az Afganisztánban harcoló NATO-erőknek. A teherautókon élelmiszerek, üzemanyag és különböző katonai eszközök voltak, köztük katonai terepjárók. A kár értéke több millió dollár.

Az autókkal és motorokkal érkezett támadóknak sikerült elmenekülniük. A pakisztáni hatóságok még keresik őket. A támadásért egyelőre senki sem vállalta a felelőséget. Korábban a pakisztáni tálibok támadtak NATO-utánpótlást szállító konvojokra.

Az afganisztáni utánpótlás nagyjából kétharmadát Pakisztánon keresztül szállítják.

– Független Hírügynökség –