Megtalálták az ellopott tigrist és a két tevét

Megtalálta a kanadai rendőrség a múlt héten ellopott tigrist és két tevét kedden.

Az állatokat az Ontario állambeli egyik állatkertbe vitték utánfutókban gondozóik a múlt pénteken, majd az egyik motelnél leparkoltak velük, hogy megpihenjenek éjszakára. A tolvajok ekkor kötötték el a vontató teherautót és a trélereket állatostul.

A rendőrség szóvivője kedden azt mondta, hogy a tolvajok jól bántak az állatokkal, a Jónásnak nevezett tigrissel, valamint a Shawn-nak és Toddnak nevezett tevékkel. A rendőrség feltevése szerint a tolvajok eredetileg a kocsikat akarták megszerezni, és nem látták, hogy az alumíniumborítású utánfutókban vadállatok vannak.

A rendőrség nem sokkal a lopás bejelentése után megtalálta a teherautót, az állatok azonban nem kerültek elő keddig, pedig több száz rendőr kereste őket. A rendőrség szóvivője azt mondta, hogy egy füles vezette őket a három állat nyomára. A tigrist és a tevéket utánfutóikban találták meg nem messze onnan, ahonnan eltűntek.

Állatorvosok gyors vizsgálatot végeztek az állatokon, majd visszavitték őket a Bowmanville-ben lévő állatkertbe. A rendőrség azt nem közölte, hogy a tolvajok mivel etethették az állatokat, különösen a tigrist.

– Független Hírügynökség –