Megtalálni az élet valódi értelmét

Akt.:
Bosák Nándor katolikus püspök
Bosák Nándor katolikus püspök - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Pál apostol a múlt eltemetésének, az új élet kezdésének nevezte.

A Szent Anna székesegyházban a húsvét vasárnapi szentmisén az énekek és tanítások elhangzása után Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke köszöntötte a római katolikus híveket. „Húsvétkor az emberiség üdvösségének születését hirdetjük. A föltámadt Krisztussal való találkozás adta meg a lökést az apostoloknak, hogy elinduljanak, s hirdessék az igét, ebből alakulhatott meg az egyház” – fogalmazott.

Elmondta, Pál apostol a keresztséget a múlt eltemetésének, valamint egy új élet kezdésének nevezte. „Bár legtöbbünk még kisgyermekként keresztelkedett meg, ez nem baj, hiszen lelkünkben ott hordozzuk a keresztségben kapott jelet, amely azt fejezi ki, hogy Istenhez tartozunk. Ez egy olyan, szavakkal csak igen nehezen kifejezhető ajándék, amelynek forrása és célja is az Isten. Az isteni kinyilatkoztatások felidézésének lényege, hogy belefoglaljuk mindennapi életünkbe, s ezáltal megtalálhatjuk létünk valódi értelmét” – emelte ki Bosák Nándor.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés