Megszúrta, megfenyegette, felgyújtotta

Mikepércs – A megvádolt mikepércsi nő rendszeresen eszét vesztette a féltékenységtől.

Fegyházbüntetéssel sújtaná a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség azt a többszörösen büntetett nőt, aki tavaly májusban megszurkálta élettársát, majd közvetve felgyújtotta bérelt házukat.

Dr. Pocsai Edit főügyész közlése szerint a nővel szemben emberölés bűntett kísérlete, zaklatás bűntette és rongálás vétsége miatt emeltek vádat.

A vádlott egy mikepércsi bérelt ingatlanban lakott élettársával, a pár rendszeresen italozott. A nő gyakran féltékenykedett, olyankor sokszor bántalmazásig fajuló veszekedéseik voltak. Azon a délelőttön is alkoholt fogyasztott, amikor egy dűlőúton nekiesett a párjának, a földre rángatta, majd egy konyhakéssel – megölését hangoztatva – négyszer megszúrta a mellkasán, a nyakán és a kezén (a vádlott egyébként rendszeresen magánál tartotta a szúróeszközt). A férfihez egy lakó hívott mentőt, mint kiderült, csak könnyebben sérült.

Négy nappal később a nő kisbaltával fenyegette meg élettársát és felgyújtotta a teraszon lévő ágyukat. A tűz átterjedt a házra, amelynek teljesen leégett a tetőszerkezete (a 310 ezer forintos kár azóta sem térült meg).

HBN