Megszurkálta nagymamáját, aztán lefeküdt aludni

Megszurkálta nagymamáját, aztán lefeküdt aludni
© Fotó: police.hu
Sárrétudvari – Az eset még Sárrétudvariban történt tavaly novemberben. Az idős nőre másnap a lánya talált rá, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Vádat emelhetnek a késelő ellen.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást L. Krisztiánnal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. november 17-én 23 óra körül egy Sárrétudvariban lévő családi házban unokája többször megszúrta 84 éves nagymamáját, majd átment egy másik szobába aludni. Másnap 9 óra 20 perckor édesanyjára a lánya talált rá, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A mentőszolgálat helyszínre érkező munkatársai az idős nőt sérülései ellátása érdekében kórházba vitték.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 33 éves L. Krisztiánt elfogták és a Püspökladányi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozóhatóság előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. november 20-án elrendelt. Az elkövetéshez használt kést a nyomozók a mosogatóban megtalálták és lefoglalták.

k2

Fotó: police.hu

Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint az idős asszony könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a késszúrások alkalmasak voltak életveszélyes, akár halálos sérülés okozására is.

A rendőrség a sárrétudvari lakossal szemben a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a főügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –