Megszüntették a gázszivárgást a hajdú-bihari Polgáron

Akt.:
Polgár, 2015. február 24., kedd (MTI) – Megszüntették a gázszivárgást a hajdú-bihari Polgáron, miután a szakemberek kedd délelőtt megtalálták a szivárgás helyét – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Előzőleg a katasztrófavédelem arról tájékoztatta az MTI-t, hogy gázszivárgás miatt 538 embernek kellett elhagynia egy általános iskolát, egy gimnáziumot és a járási kormányhivatalt Polgáron.

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: reggel fél hatkor érkezett bejelentés arról, hogy Polgáron, a Kiss Ernő utca és a Zólyom utca kereszteződésében aszfaltrepedésen át gázszivárgást észleltek.

A gázszolgáltató megkezdte a hibaelhárítást: munkagödröket ástak és úgy keresték a szivárgás helyét.

A tiszaújvárosi és a Borsod megyei katasztrófavédelem tűzoltói két vízpajzzsal és egy vízsugárral biztosították a helyszínt.

Az intézményeket elhagyni kényszerülőket egy másik iskolában, a művelődési házban és a polgármesteri hivatalban helyezték el.

A szivárgás megszüntetése után a diákokat hazaküldték, a többiek pedig folyamatosan visszatérhetnek lakóhelyükre és munkahelyükre – közölte a katasztrófavédelem.

– MTI –


Több intézményt is érint a polgári gázszivárgás
Gázszivárgás miatt riasztották a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat, valamint a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi mobil labort Polgárra kedden reggel. A település központjában élők hajnalban már érezték az erős gázszagot, amit azonnal jeleztek.