Helyi közélet

2017.08.28. 12:13

Annyi munkája volt a hajdú-bihari tűzoltóknak, hogy felsorolni is nehéz

Hajdú-Bihar - Tragikus balesetnél, széna- és kukatűznél is volt dolguk, de a mentőknek is segítettek, hogy be tudjanak jutni egy emeleti lakásba. Katasztrófavédelmi hírek hétvégéről.

Hajdú-Bihar - Tragikus balesetnél, széna- és kukatűznél is volt dolguk, de a mentőknek is segítettek, hogy be tudjanak jutni egy emeleti lakásba. Katasztrófavédelmi hírek hétvégéről.

Püspökladányban, a Bocskai utcában nagyméretű fák elkorhadtak és veszélyesek voltak a gyalogos forgalomra. A püspökladányi hivatásos tűzoltók péntek délelőtt gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel eltávolították a fákat. Senki sem sérült meg.

Péntek délelőtt Debrecen és Apafa között a 4-es számú főúton egy nyerges vontató és egy személyautó ütközött össze. A baleset akkora erejű volt, hogy az autó vezetője a helyszínen életét vesztette. A roncsból a debreceni és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezéssel és hidraulikus nyomóhenger segítségével kiemelték az elhunyt embert. A személygépkocsi kaptárakat szállított, amelyből több ezer méh elszabadult. Méhész szakember segítségét kérték a tűzoltók a befogáshoz.

Péntek délelőtt egy idős ember rosszul lett Debrecenben, az Angyalföld téri harmadik emeleti lakásában. A helyi tűzoltók gépezetes tolólétrán át bejutottak a lakásba, majd beengedték a mentőszolgálat szakembereit is.

Hosszúpályi és Pocsaj között kétszáz méter hosszan száraz gaz égett pénteken délelőtt. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.

Szombat délben Debrecenben, a Vértesi utcában nyolcszáz négyzetméteren égett a száraz gaz. A debreceni tűzoltók egy vízsugárral eloltottak a tüzet. Anyagi kár nem keletkezett.

Fotó: katasztrófavédelem

Öt hektáron foltokban égett a gaz Hajdúdorogon, a Balogh Sándor utca elején. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók szombat délután vonultak a helyszínre, ahol egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Csőtörés történt szombaton délután Debrecenben, a Sinai Miklós utcában egy nyolcadik emeleti lakásban. A debreceni tűzoltók a lakás tulajdonosával közösen a vizet kizárták és eltávolították azt. A tűzoltók a tulajdonos figyelmét felhívták, hogy az elektromos hálózat felülvizsgálatáig ne használja az elektromos áramot. Kisebb anyagi kár keletkezett.

Vasárnap délelőtt Hajdúnánáson, a Tölgy utcában egy fém hulladéktároló égett. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Álmosdon, a Szőlőskert utcában ezer négyzetméteren több foltban égett a száraz gaz tegnap délután. A létavértesi és az adonyi tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, így anyagi kár nem keletkezett.

Hetven körbála széna égett teljes terjedelmében tegnap este Bojton, az Ady Endre utca elején. A tűz egy közelben lévő kukoricatáblára is veszélyes volt. A berettyóújfalui és debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral a területet biztosítva a biztonságos égetés mellett döntöttek, a bálákat már nem lehetett megmenteni.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában