Megszerezte első élvonalbeli győzelmét a Factum

Fotó: Archív
Fotó: Archív
Salgótarján – Második NB I/A-s meccsén győzelmet aratott a Factum Sport Debrecen férfi kosárlabdacsapata – s ráadásul mindezt idegenben tették Ráthonyi Tamás vezetőedző „fiai”. A cívisvárosi fiatalok Salgótarjánban léptek pályára szerda este, s 78–74-re győztek.

A Factumegy hét végi vereséggel érkezett az észak-magyarországi városba, Vasék ugyanis szombaton a bajnok Zalaegerszeg otthonában játszottak, ahol – a papírformának megfelelően – 97–67-re kikaptak. A Salgótarján ugyancsak vereséggel indította az idényt, az első fordulóban Körmenden szerepelt, ahol 109–72-re a hazaiak nyertek. Ilyen előzmények után mindkét együttes nyilvánvalóan javításra törekedett a második körben, szerda este.
 

Megfordították a mérkőzés állását
 

 
A találkozót a házigazdák kezdték jobban, s úgy tűnt, ők lesznek azok, akik eme összecsapással javíthatnak mérlegükön. Az első negyedben öt ponttal, a másodikban és a harmadikban két-két egységgel szereztek többet a vendégeknél. A debreceniek azonban nem adták fel, és hengereltek az utolsó játékrészben, huszonöt pontot érve el, míg a salgótarjániak csak tizenkettőt. Ezzel a teljesítménnyel a Factum játékosai megfordították a mérkőzés állását, és végül négypontos diadallal térhettek haza.
 

Nagyon örülnek a győzelemnek
 

 
– Nagyon örülünk a győzelemnek. Nem vesztettük el a fejünket a hazaiak többszöri vezetésénél sem, majd az utolsó negyedben a fiatalok hozták a mérkőzést. A végjátékban már taktikusan játszottunk, és úgy érzem, megérdemelten nyertünk – nyilatkozta a meccs után Ráthonyi Tamás, a Factum edzője.
 
Teljes volt a debreceni siker szerda este Salgótarjánban, hiszen az U20-as korosztály összecsapásán is a hajdúsági fiatalok bizonyultak jobbnak. Kovács Balázs edző csapata 95–73-ra győzedelmeskedett.

 
A tények


Salgótarján–Factum Sport Debrecen 74–78 (26–21, 15–13, 21–19, 12–25)

Salgótarján, 800 néző. Vezette: Kiss L., Király L., Vétek.
Salgótarján: Jarvis 24/12, Sebők 20/3, Mitchell 3/3, Koma 8, Vavra 10. Cserék: Hartvich 4, Kocsis 3/3, Ughy, Mészáros R. 2, Bajramovics. Edző: Szájer József.
Debrecen: Boros 6, Singletary 9/3, Kovács I. 18/9, Vas V. 11, Mondzinger 4. Cserék: Yves Mekongo 23/6, Pék 6/6, Lajsz 1, Balogh A. Edző: Ráthonyi Tamás.
Kipontozódott: Vas V. (36.), Yves Mekongo (38.), Vavra (40.).
A Factum következő mérkőzése október 20-án 18 órakor kezdődik a Nyíregyháza ellen.
 
Salgótarján U20–Factum Sport Debrecen U20 73–95

A legjobb debreceni dobók: Varga Á. 19, Kóthay L. 17/3, Szűcs M. 15, Stekler S. 15.