Megszerették a debreceni ködszínházat

Megszerették a debreceni ködszínházat
© Fotó: Matey István
Debrecen – A hétvégén hiába mentek ki a vízcseppekre vetített látványért az emberek.

Közkedvelt egyedi látványossága Debrecennek a ködszínház, amelyet egy éve csodálhatunk. A turistalátványosságot 2015-ben közbeszerzési eljárás alapján a DH-Szerviz Kft. üzemelteti. Mint azt a polgármesteri hivataltól megtudtuk, éves szinten a ködszínház működtetésére külön keretösszeget nem határoztak meg, annak nincs „nyeresége” vagy „vesztesége”, miután az nem egy gazdasági vállalkozás. Létrejötte célja a városba látogatók és a Debrecen lakóinak szórakoztatása, a város turisztikai kínálatának bővítése.

Az üzemeltetés költségét a vállalkozási szerződés foglalja magában, a város az ehhez szükséges összeget az éves költségvetéséből fedezi. Az image-filmeket az önkormányzat megbízásából idén is a Debrecen Televízió készítette. A város későbbi szándéka lehet majd az, hogy a filmek vetítése közötti időszakot – a jelentős lakossági és turisztikai érdeklődés miatt – szabályozott keretek között reklámozási felületként értékesítse. Ennek jogi és pénzügyi háttérének kialakítása azonban még folyik.

HBN


Soron kívüli takarítás

A ködszínház medenceterének soron kívüli, teljes körű takarítását rendelte el a polgármesteri hivatal a kulturált környezet kialakítása érdekében, tekintettel az augusztus 20-i rendezvényekre. A munkálatokat a kivitelező augusztus 12-én kezdte meg. A medencetérből leeresztették a vizet, a szennyeződéseket eltávolították, vegyszeres fertőtlenítést végeztek, majd a medenceteret újra feltöltötték. A Ködszínház augusztus 16. óta ismét teljes üzemben működik – válaszolta a Napló kérdésére a polgármesteri hivatal.

 

 

 
hirdetés