Megszabadítják a székesfehérvári Székely utcát a víztől

Akt.:
Apad a Gaja-patak Székesfehérvárnál, így hétfőn megkezdhetik a vízzel elárasztott Székely utcában a szivattyúzást, majd a fertőtlenítést. A zártkerti ingatlanokra több mint két hétig áramlott a víz, 13 embert költöztettek ki a területről.

Csütörtökön 18 centimétert apadt a víz a Székely utcában. Ez azt jelenti, hogy a Gajába már visszafolyik a víz a szomszédos mezőről és a Lugosi árokból. A Székely utcában több tónyi mennyiség halmozódott fel, de az utca gödörben van, soha nem folyna onnan el a víz, ezért hétfőn kiszivattyúzzák, és homokzsákokkal kerítik körbe a területet, hogy vissza ne folyhasson a víz – mondta pénteken sajtótájékoztatón Bozai István városgondnok.

A Székely utca zártkerti terület, lakóház nem épülhetett ott, ám többen kényszerülnek ott lakni. 13 embert költöztettek el az áradáskor, köztük három gyerekes családot, és várandós kismamát is. A területet előbb a rendőrség, később a polgárőrség tartotta szemmel, és bár a víz miatt nehezen megközelíthető volt, több betörés is történt. Az elkövetők közül két embert csütörtökön vett őrizetbe a rendőrség – mondta el Brájer Éva önkormányzati képviselő.

– Független Hírügynökség –