Mégsem büntetik a regisztrációs jegy nélkül utazókat elsejétől

Mégsem büntetik a regisztrációs jegy nélkül utazókat elsejétől
Mégsem kell pótdíjat fizetniük a regisztrációs jegy nélkül utazóknak július 1-től.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint a tárca az év végéig áttekinti a jelenleg működő rendszert és ezután dönt arról, hogyan követik nyomon a díjmentes utazásokat. A minisztérium ugyanis azt fontosnak tartja, hogy egyértelmű adatok álljanak rendelkezésre arról: hányan veszik igénybe a közösségi közlekedést és milyenek az utazási szokásaik.

Nem kell pótdíjat fizetni

Az előző kormány szándékaival ellentétben július elsejétől nem kell pótdíjat fizetniük a regisztrációs jegy nélkül utazóknak – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfőn. A tárca közölte azt is, hogy a következő félévben áttekintik a díjmentesen utazók regisztrációjának jelenlegi rendszerét, annak fejlesztési lehetőségeit és esetleges alternatívát. Az átmeneti időszakra való tekintettel indokoltnak tartják a pótdíjazás elhalasztását határozatlan időre.

A szociálpolitikai kedvezmény alapján díjmentesen utazóknak (6 év alattiak, 65 év felettiek, hadigondozottak, menekültek) 2010. március elseje óta kell regisztrációs jegyet váltaniuk a helyközi közösségi közlekedésben. A regisztrációs jegy nélkül buszra vagy vonatra szállókat a jövő hónaptól 500 forint pótdíj fizetésére kötelezhették volna a szolgáltatók.
FH