Mégsem a helyszínen robbantották fel a kozármislenyi gránátot

Nem tudták felrobbantani a helyszínen a tűzszerészek azt a feltehetően II. világháborús kézigránátot, amelyet pénteken délelőtt találtak Kozármisleny központjában, mivel a gránát alatt egy gázvezetéket találtak.

Ezért a lehető legnagyobb biztonsággal a város melletti szántóföldre szállították, ahol felrobbantották.

Mivel a gránátot a kozármislenyi városháza közelében találták, ahol a vasárnapi választásra szavazókört jelöltek ki, a lehető leggyorsabb intézkedésre volt szükség. Az eredeti tervek szerint a helyszínen robbantották volna fel a gránátot, ezért csaknem húsz lakóházat kiürítettek és a városon áthaladó utat is lezárták.

A gránát alatt talált földgázvezeték miatt azonban a helyszínen nem lehetett felrobbantani a szerkezetet, így azt a tűzszerészek a város melletti egyik szántóföldre vitték, ahol késő délután felrobbantották – közölte a Független Hírügynökséggel Mohai László, Kozármisleny mezőőre.

A lakók már ezt megelőzően vissztérhettek otthonaikba, az útzárat pedig feloldották. A veszélyhelyzet elmúltával a hétvégi országgyűlési képviselő-választásnak otthont adó szavazókör is megnyithatja kapuit vasárnap reggel.

– Független Hírügynökség –