Mégse voltak olyan sokan a sciennetesek

Leinemann Zsolt szerint nem fogják visszavinni a rács mögé.

Leinemann Zsoltot meglepte, hogy a debreceni 2-es egyéni választókerület képviselőjelöltjeként csak 620 voksot sikerült begyűjtenie.

A két hete szabadlábra helyezett ScienNet-főnök – aki számára a törzsvásárlói hálózat gyűjtötte össze a kellő számú kopogtató cédulát – sokkal jobb szereplésben reménykedett, bár megjegyezte: ahhoz képest, hogy gyakorlatilag csak néhány napja volt a kampányra, sokkal nem is maradt el egyes vetélytársaitól (Szani Bernadett MDF-jelölt 1072, Mórucz Szilvia, a Civil Mozgalomtól 1438 voksot szerzett).

Korábbi beszélgetésünk az egykori Sciennet vezetővel, Leinemann Zsolttal


Leinemann: értékválság van 2. rész
Leinemann: értékválság van 1. rész


Nem szökik el

Leinemann mentelmi joga akkor szűnik meg, amikor az Országos Választási Bizottság kihirdeti a választások végeredményét. – Eddig is együttműködtem a nyomozó hatóságokkal, ezután is ezt teszem. Nem számítok arra, hogy visszakerülök a rács mögé.

Az elmúlt két hétben nem tűntem el, márpedig az előzetes letartóztatásomat annak idején a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt rendelte el a bíróság. A nyomozó hatóságokkal közlöm, hogy hol találhatnak meg, és hiszem, hogy a büntetőeljárás során kiderül az ártatlanságom – mondta a Naplónak hétfőn. Arra, hogy ki fogja megvédeni a ScienNet-tagság érdekeit, úgy felelt: ő csak a saját ügyét képviselheti, ahogy eddig is tette. A közösségnek magának kell ezt megtennie – tette hozzá.

HBN – RaL