Helyi közélet

2008.06.29. 08:07

„Időponthiány” az okmányirodán

<p>Debrecen – Három nappal a 15 napos határidő lejárta után kaptam csak időpontot, hogy átírathassam az autómat, mi a teendő ilyenkor – kereste meg a Haon-t kérdésével egy újdonsült gépjárműtulajdonos.</p>

Vizeli Sándor, a polgármesteri hivatal hatósági főosztályvezetője szerint nem kell aggódniuk azoknak, akik csak későbbi időpontra kaptak sorszámot, hiszen az azon jelzett dátummal bizonyíthatják, idejében kezdtek az ügyintézéshez.

A főosztályvezető elmondta, a gépjárművek üzembentartási szerződésének feltételei módosultak, emiatt most jobban megéri az embereknek átíratni saját nevükre az autójukat, ez lehet a tumultus elsődleges oka. A másodlagosat a nyári szabadságolásokban kereshetjük, hiszen sokan csak ilyenkor érnek rá hivatalos ügyeiket elintézni. Problémát okoz az is, hogy vannak, akik a gyorsabb ügyintézésben bízva több sorszámot húznak.

Sokan azt gondolják, a környező kisvárosokban gyorsabb az ügyintézés. Ez részben így is van, bár ott is hetekkel hamarabb kell időpontot foglalni. Hajdúböszörményben jelenleg három hétre előre le vannak foglalva az időpontok döntően a vállalkozói engedélyekre vonatkozó új szabályozások miatt, amelyet június 30-ig kell módosíttatni. A vámospércsi okmányiroda munkatársai arról számoltak be, hogy egyre többen érkeznek Debrecenből a gyorsabb ügyintézés reményében. Hiába, oda is hetekkel korábban kell bejelentkezni.

  • Lejár a személyim - olvasónk kálváriája
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában