A nyírábrányi polgármester tényleg vigyáz az önkormányzat fáira

Akt.:
A nyírábrányi polgármester tényleg vigyáz az önkormányzat fáira
© Fotó: police.hu
Nyírábrány – A rendőrök két férfit fogtak el, akik fát vittek el egy nyírábrányi erdőből. A polgármester szúrta ki a lopást.

2015. január 23-án a polgármester értesítette a határrendészet munkatársait arról, hogy Nyírábrányban, az iskola utca mögötti erdős területen két férfi az önkormányzat tulajdonát képező területről fát akart eltulajdonítani, ő azonban tetten érte és visszatartja őket.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy a két helyi férfi egy kézi fűrésszel és baltával több fát is kivágott, majd annak egy részét utánfutóra pakolta. A járőrök az autó közelében további kivágott faágakat is találtak.

A határrendészeknek az egyik férfi fakivágási engedélyt adott át, amelyről kiderült, hogy az gallyfa elszállítására vonatkozott, amit 2015 decemberében már elvittek az erdőből az engedélyt adó hölgy részére. A járőrök a helyi lakosokat elfogták, és előállították a határrendészeti kirendeltségre. A két férfitól lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt fűrészt és baltát.

A 22 éves és a 23 éves gyanúsítottak ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs indít nyomozást.

– police.hu –
hirdetés