Megritkították a bánki erdő akácfa-állományát

Akt.:
Megritkították a bánki erdő akácfa-állományát
© Fotó: police.hu
Debrecen – Négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként a debreceni rendőrök.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – szabadlábon hagyásuk mellett – négy helyi lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. március 9-én 12 óra 30 perc körüli időben egy erdész arról értesítette a rendőrséget, hogy egy Debrecen-Bánkon található erdőterületről ismeretlenek engedély nélkül több akácfát is kivágtak és eltulajdonítottak.

A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőröknek az erdész elmondta, hogy információi szerint az elkövetők egy közeli tanyán laknak. A járőrök az adatgyűjtést követően igazoltatták otthonukban a 19 éves K. Dávidot, a 19 éves N. Dávidot, a 20 éves K. Sándort és a 22 éves N. Ferencet. A helyi lakosoknál tartott házkutatás során a rendőrök az eltulajdonított akácfát megtalálták és lefoglalták. A Debreceni Rendőrkapitányágra előállított fiatalembereket a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A terheltek elismerték a bűncselekmény elkövetését.

– police.hu –


Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 1 személyt fogott el a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 20 személyt állítottak elő, köztük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 5 esetben történt.