Megrendült a bizalom

Akt.:
Szima Gábor és Papp László
Szima Gábor és Papp László - © Fotók: HBN-archív
Debrecen – Egyre feszültebb a helyzet a városvezetés és a DVSC többségi tulajdonosa között.

– Az a bizalmi viszony, ami korábban fennállt, most nem létezik – jelentette ki Papp László polgármester a csütörtöki városi közgyűlésen, utalva arra, hogy nem tudtak megegyezni Szima Gáborral, a DVSC Futballszervező Zrt. többségi tulajdonosával.

Papp László elmondta, a június 19-ei rendkívüli közgyűlés után tárgyalt Szima Gáborral és a DVSC jogi képviselőjével, s megállapodtak abban, szerződésben garantálják, hogy 40 százalék osztalék akkor is megilleti a DVSC-t a kaszinós nyereségből, ha csökken a tulajdonrész, a klub havi bontásban osztalékelőleget kap, illetve az önkormányzatnak többsége lesz az igazgatóságban. Ezt a megállapodást azonban Szima Gábor egy hétfői tárgyalás során felrúgta. – Ebben a helyzetben csak egy tiszta, világos, jól átlátható működési rendszer mellett látja a garanciát arra az önkormányzat, hogy a DVSC érdekei biztosítottak legyenek. Nyitottak vagyunk egy szabályos, átlátható, tiszta feltételrendszer kialakítására. A DVSC pénzügyi, gazdasági helyzete stabil, most fontos jogi és elvi kérdésekről van szó – mondta határozottan a polgármester.

Változások

Mint utólag kiderült, a probléma legfőbb forrása az, hogy a két fél nem ugyanúgy képzeli el a DVSC Futballszervező Zrt. igazgatóságának összetételét. A klubot működtető gazdasági társaság pénteken tartja közgyűlését, ahol többek között tárgyalják a cég igazgatóságának, felügyelőbizottságának és cégvezetőjének személyét, miután a jelenleg pozícióban lévők megbízatása június 30-ával lejár.


A debreceni közgyűlés mai ülésén | Fotó: Molnár Péter (galéria) A debreceni közgyűlés mai ülésén | Fotó: Molnár Péter (galéria) ©

Jelenleg Pellei Sándor, Szilágyi László István, Sásdi András Béla, Bács Zoltán, Szima Gábor és Kovács István az igazgatóság tagjai. Papp László polgármester javaslata után a debreceni közgyűlés azt a verziót indítványozza, hogy a jövőben Sásdi András Béla, Bács Zoltán, Szima Gábor, Herczeg András, Kotosmann Zoltán és Makray Balázs legyenek az igazgatósági tagok az év végéig. (A társaság cégvezetőjének továbbra is Szilágyi Sándort, míg a felügyelő bizottság tagjainak Kovács Istvánt, Madarasi Istvánt és Szendrei Attilát javasolják.) Viszont Szima Gábornak nem tetszik a vázolt új felállás.

Visszaállítaná a bizalmi viszonyt

– A polgármester úr eddigi nyilatkozataiban arról beszélt, megvan a bizalmi viszony, és hogy Szima Gáborral közösen képzeli el a DVSC működtetését. Az új igazgatóságba az önkormányzat elképzelése szerint négy személyt a város delegálna, egyet a Debreceni Labdarúgó Akadémia, míg egyet a többségi tulajdonos. Ez gyökeresen megváltoztatná a döntéshozatalt a DVSC Futball Szervező Zrt-ben, amit az elmúlt 14 év sportszakmai sikerei és a klubot jellemző gazdasági stabilitás nem indokol. Nagyon bízom benne, hogy az a bizalmi viszony, ami 14 évig megvolt a város és a többségi tulajdonos között, az napokon belül helyreáll, és csakis az előttünk álló feladatokra, azaz a nemzetközi kupaszereplésre, és a hamarosan kezdődő bajnokságra koncentrálhatunk – nyilatkozta a Naplónak Szima Gábor, a DVSC elnöke.


Nagyobb beleszólást akar a klub fontos döntéseibe
Debrecen – Papp László optimista, nincs olyan forgatókönyv, amiben Szima Gábor ne szerepelne.


Szima Gábor bízik a sikeres folytatásban
Debrecen – A városi közgyűlésen elhangzottakra reagált Szima Gábor, aki kiemelte, továbbra is fontos számára, hogy a lehető legtöbb bevételhez jusson a Loki a kaszinók által.

hirdetés