Megpróbálták elvinni az ATM-et

Bankautomatát próbáltak meg kiszakítani a helyéről a napokban Enyingen. A társaság nem járt sikerrel,elszakadt a kötelük.

Az ATM-ben körülbelül egymillió forint volt, de a fiatalokból álló banda kénytelen volt zsákmány nélkül távozni. A rendőrök négy férfit vettek őrizetbe, ötödik társukat pedig keresik.

Az egyik vagyonvédelmi cég járőre tett bejelentést szerdán a rendőrségen,hogy Enyingen, a Deák Ferenc utcában található takarékszövetkezet épületében lévő pénzkiadó automata nem világít, és egy drótkötél van rajta. Mint kiderült, a társaság megrongálta a takarékszövetkezet áramellátását biztosító trafót és lekapcsolták az áramot. Ezután az automatát megpróbálták kiszakítani a helyéről, ekkor szakadt el a kötelük. Az automatában lévő töb mint egymillió forintot nem vitték el, viszont a rongálással majdnem ugyanakkora kárt okoztak. A kocsit, amelyet használtak, még aznak megtalálta egy polgárőr Enying határában, kiégve.

A rendőrök előtt gyanúsított sem ismeretlen

A nyomozóknak egy napon belül sikerült beazonosítani a tetteseket. Ketten közülük még szerdán, másik kettő pedig csütörtökön került rendőrkézre. A 29, a 27, a 25 és a 24 éves enyingi férfiak ellen nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt indult eljárás.

A rendőrök előtt egyébként egyik gyanúsított sem ismeretlen. Négyük közül a legfiatalabbikat korábban elítélték már segítségnyújtás elmulasztása miatt. A csapat 25 éves tagját lopás elkövetése miatt tavaly októberben a bíróság két év próbára bocsátotta. A banda harmadik, 27 éves tagja korábban már háromszor volt büntetve garázdaság, testi sértés, illetve magánokirat-hamisítás miatt. A legidősebb férfit pedig tavaly, csoportos garázdasággal hozták összefüggésbe a rendőrök.

Jelenleg mind a négyen őrizetben vannak, és a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat is. Örödik társukat még keresik – tájákoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

– Független HÍrügynökség –