Megőrizték gyorsan megszerzett előnyüket a lokisták

Akt.:
Varga Kevin
Varga Kevin - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Nagyon nagy akarattal „kiküzdöttük” a három pontot – értékelte a találkozót Varga Kevin.

Egy góllal győzött a DVSC az MTK Budapest otthonában az OTP Bank Liga 16. fordulójában szombat este. Az eredmény a lényeg, hiszen a fővárosi csapat a meccs elejét és a második félidő közepét leszámítva a debrecenieket védekezésre kényszerítette. Persze helyzete is volt jó néhány, és Nagy Sándor bravúrjai mellett olykor bizony csak a szerencse mentette meg a Lokit a góltól. Varga Kevin, a Loki-gól szerzője azonban kérdésünkre válaszolva egészen más megvilágításba helyezte a debreceni gárda teljesítményét.

Tudták a dolgukat

A csapat minden tagja beletett apait-anyait a védekezésbe. Mindenki tudta a feladatát, amit fegyelmezetten végre is hajtott. Ez azt mutatja, hogy mentálisan a topon vagyunk”

– fogalmazott a Loki középpályása. – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de szerencsére minden úgy alakult, ahogy terveztük. Fent kezdtük meg a védekezést és abból gyors indulással az MTK-játékosok mögé tudtunk kerülni, egy kontrából pedig sikerült megszerezni a vezetést. A gól után az első félidő közepén a hazai csapat ránk erőltette az akaratát, de átvészeltük azt az időszakot. A második félidőben is jöttek előre, de nagyon nagy akarattal kiküzdöttük a három pontot.

Két meccs a héten

A találkozó két legnagyobb ziccere Varga Kevin nevéhez fűződik. Mindkét alkalommal lekontrázta a Loki az MTK-t, és Varga egy az egyben vezethette a labdát Kicsak kapujára. Gól azonban csak az elsőből született, a másodiknál a kapufa mentett. – Az első száz százalékos helyzet volt, szemben a kapussal szereztem meg a győztes gólt. A második egy kiszorított helyzet volt, elrúgtam a hosszúra, ott nagyot védett a hálóőr, azt hiszem, lábbal ért a labdához. A kapufáról visszapörgő labda pedig keresztbe gurult a gólvonal elől, és így rá tudott vetődni. Ha bemegy, eldőlt volna a találkozó – fogalmazott a futballista.

A Loki gólhelyzeteinek számát tekintve kettővel több is lehetett volna, ám Varga és Avdijaj nem értette meg egymást. – Betoltam a védők között a labdát, és úgy voltam vele, hogy ő megy is rá, elindította a mozgást. Végül ő lesen volt, amit én nem tudtam, és mondta, hogy menjek én. Kisebb félreértés volt csupán – árulta el Varga.

A DVSC-re nehéz hét vár, hiszen két tétmérkőzést is vív. Előbb kedden a Magyar Kupában a Vasas otthonában lép pályára, majd szombaton, az év utolsó hazai bajnoki találkozóján a Budapest Honvédot látja vendégül.

KZS


MTK vs. DVSC
Budapest, Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjának 16. fordulójában a Debreceni VSC csapata az MTK Budapest együtteséhez látogatott szombaton 17.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 16. forduló ...

Herczeg András
Budapest, Debrecen - Az MTK vs. DVSC (0-1) OTP Bank Liga-mérkőzés után a két edző, Feczkó Tamás és Herczeg András értékelte a látottakat. Herczeg András: Nagyon fontos mérkőzésre készültünk. Jól kezdtük a találkozót, rúgtunk egy gólt. Onnantól kezdve egyre idegesebben, kapkodva játszottunk. Ezen ...

Egy góllal volt jobb a Loki
Debrecen - A Loki a mérkőzés elején megszerezte a vezetést az MTK otthonában, és a lefújásig meg is őrizte az előnyét. Nyugodtan állíthatjuk, hogy rangadót játszott szombaton késő délután a DVSC alakulata Budapesten, a dobogóról még le nem mondó cívisvárosiak az ugyancsak éremre hajtó MTK otthoná...