Helyi közélet

2008.05.22. 08:16

Kizárom magam

<p>Szőrösszívűek leszünk az értékelésnél – ígérgették, utalva arra, hogy a legapróbb hibák sem kerülik majd el figyelmüket. Fabók Ágnes jegyzete.&#160;</p>

Igazuk is van, mert ha már odaítélik az „ítéletet mondó” táblát, akkor legyen is az példaértékűen rendes ház és tiszta udvar. De hogy is szól a mondás? Először mindenki a maga portája előtt sepregessen!

Vajon hiteles-e, hogy azok legyenek az ítészek, akik nemcsak főterünk szépségéért és tisztaságáért felelősek, hanem a külvárosi parkok elhanyagoltságáért is? Pontot vonnak le a szagló szemetesek miatt – mondták, de vajon maguknak is írnak be egy fekete pöttyöt a kiskönyvbe, ha hasonló helyzettel találkoznak közterületen? A veszélyes aknafedél és a parlagfű akár kizárást is vonhat maga után…
Na, holnap megyek is, és elkérem a nagykulcsot a városházán. Jól kizárom „őket”, és addig vissza nem engedem, amíg rend nem lesz. Sőt, kizárok mindenkit, még magamat is.
Egy napra bezárni mindent, és kizárni mindenkit, ez volna jó.

Csak a szemetesek fedelét hagynám tárva nyitva, és a barkácsáruházakat. Na, nem kell itt semmi részrehajlásra gondolni. Kötelezném őket, hogy mindenkinek adjanak ásót, kapát, és nagyharang helyett gereblyét, no meg fűnyírókat. Aztán uccu neki: takarítás! Egyetlen nap alatt rendbetehetnénk mindent.

Talán jobban is becsülnénk a munkát. Kétszer is meggondolná a dohányos, hová dobja a csikket, ha egyenként kellene felszedegetnie az összeset a „tisztaság napján”. Aztán fognék egy nagy táblát, kiakasztanám a Nagytemplom tornyára, ez állna rajta, hogy hirdesse országnak-világnak: tiszta város, rendes polgárok.

  • Hullaerőpiac
  • Hatékony országimázs lehet
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában