Megoldódik a megszűnt munkahelyek problémája Komádiban

Megoldódik a megszűnt munkahelyek problémája Komádiban
© Fotó: Matey István
Komádi – 140 millió forintból épült az átadott közút, az állami beruházások új munkahelyet teremtenek.

Tóth Ferenc, Komádi polgármestere csütörtökön, a büntetés-végrehajtási intézethez vezető egy kilométernyi közút átadó ünnepségén így fogalmazott:

Városunk új esélyt kapott, hiszen az állami beruházás megvalósulása esetén 250 új munkahely létesül Komádiban, ami nemcsak településünk, hanem a teljes Dél-Bihar és Észak-Békés munkavállalói számára teremt lehetőséget.”

Komádi - A bihari kisvárosban 200-250 embernek ad majd munkát a büntetés-végrehajtás. A közelmúltban cikkeztünk arról a Naplóban, hogy a Komádiba tervezett börtön építése valamelyest késik, mivel a közbeszerzési eljárás az első körben sikertelen volt. Nos, itt a legújabb hír, ami minden bizonnyal...
Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Arról is beszámolt, hogy a börtön szomszédságában egy több mint 6 hektárnyi részt jelöltek ki gazdasági-ipari területnek, melynek szolgáltatásai a jövőbeni letelepedők mindenkori igényéhez igazodnak majd és tovább javítják a város foglalkoztatási mutatóit.

Hosszú távra terveznek

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a rendszerváltás egyik legnagyobb vesztese lakosság és munkahely vonatkozásában Komádi volt, ahol több mint 2100 munkahely szűnt meg. Erre a problémára jelent megoldást ez a két beruházás.

Komádi - Egy-két héten belül kiderülhet, hogy ki építheti meg a börtönt a bihari kisvárosban. Az eredeti ütemezés szerint idén áprilisban kellett volna átadni a munkaterületet a Komádiban épülő büntetés-végrehajtási intézet kivitelezőjének, de mivel a közbeszerzési eljárás az első körben sikertel...

Az élet szinte valamennyi területén azt látom, hogy a bihari emberek hosszú távra terveznek, stratégiák mellett megvalósítható projekteket visznek.”

Ezt Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke fogalmazta meg. Hozzátette, bízik abban, hogy a szalag átvágását követően egyre több befektető érkezik majd a régióba.

HBN–FE