Megnyitotta új gyáregységét a Teva

A Teva új üzemének átadóünnepsége
A Teva új üzemének átadóünnepsége - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Új üzemet avatott fel szerda délután a Teva Gyógyszergyár Debrecenben. A csaknem 5 milliárd forintos beruházással egy teljesen új, caspofungint előállító gyáregységet alakítottak ki. A beruházás várhatóan tovább erősíti majd a Teva és Debrecen szerepét mind a hazai, mind a nemzetközi betegellátásban. Az ünnepélyes átadón részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Luca Astarita, a Teva globális gyártásért felelős alelnöke is.

Új gyáregységet létesített Debrecenben a Teva Magyaroszág Zrt. A létesítmény szerdai, ünnepélyes átadásán Papp László polgármester, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Luca Astarita, a Teva globális gyártásért felelős alelnöke is beszédet mondott.

Szijjártó Péter kiemelte: – A magyar gyógyszeripar nemzetközi mércével mérve is kimondottan versenyképes, amit az a tény bizonyít, hogy a Magyarországon előállított gyógyszeripari termékek 84 százalékát a nemzetközi piacokon exportálást követően értékesítik.

tv (2)Fotó: Molnár Péter

– A gyógyszergyártás a XXI. század meghatározó iparága, amely a magyar gazdaság dimenzióváltásának szempontjából fontos szerepet játszik, hiszen termelése az elmúlt évben 880 milliárd forint volt, és hazánkban 32 ezer ember dolgozik a gyógyszeriparban.

Ezek az adatok arról tanúskodnak, hogy úgy, mint Debrecenben, a gyógyszeriparban sincs megállás”

– fogalmazott Szijjártó Péter.

– Szakál Adrienn –