Helyi közélet

2013.04.20. 17:28

Gépkocsilopás Debrecenben - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 12 személyt fogtak el és 25 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 személyt körözés alapján, míg 5 személyt az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt fogtak el.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 12 személyt fogtak el és 25 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 személyt körözés alapján, míg 5 személyt az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt fogtak el.

Megyénk közútjain 3 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Az ittasság ellenőrzések során 9 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérő.

Határsértők

Hőkamera segítségével észlelték a határrendészek azt a két határsértőt, akik 2013. április 19-én a hajnali órákban Ártánd térségében illegálisan lépték át az államhatárt. A rendőrök a területet lezárták, majd elfogták a határsértőket. Az elfogott afgán és pakisztáni férfit előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol tiltott határátlépés miatt szabálysértési eljárást indítottak ellenük, majd a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóságára szállították őket, további eljárás lefolytatása céljából.

Váncsodon is határsértőket fogtak el 2013. április 19-én a délelőtti órákban. A helyi polgárőrök észlelték, majd tartották vissza a határrendészek kiérkezéséig azt a három afgán férfit, akik nem tudták igazolni, hogy az ország területén jogszerűen tartózkodnak. A helyszínre érkező rendőrök kérdéseire elmondták, hogy - elfogásuk előtt pár órával - Ártánd közelében lépték át az államhatárt. A három (25 és 38 év közötti) határsértőt előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre és szabálysértési eljárást kezdeményeztek velük szemben, majd őket is a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóságára szállították a határrendészek.

Gépkocsit loptak Debrecenben

A debreceni nyomozók – lopás bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt – folyamatban lévő büntető ügyben fogtak el és vettek őrizetbe 2013. április 19-én az esti órákban egy 25 éves és 30 éves helyi férfit. A két személy megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. április 14-én a délelőtti órákban, Debrecenben eltulajdonítottak egy személygépkocsit. Az elkövetőket a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket.

Laptopot lopott

Elfogták rendőrök azt a debreceni nőt, aki 2013. április 19-én az esti órákban Debrecenben egy külföldi állampolgártól laptopot tulajdonított el. A 19 éves nőt előállították a kapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

Szintén lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt folyamatban lévő nyomozásban fogtak el (2013. április 19-én a hajnali órákban) a hajdúnánási rendőrök egy 20 éves férfit. Az elfogott hajdúnánási elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták a kapitányságon, majd őrizetbe vették.

Körözték

A Hajdúböszörményi Járásbíróság elfogatóparancsa alapján fogtak el 2013. április 19-én a hajdúnánási rendőrök egy 18 éves férfit. A hajdúdorogi körözöttet előállították a kapitányságra és őrizetbe vették.

Megszegte a távoltartás szabályait

A távoltartás szabályainak megszegése miatt fogtak el (2013. április 19-én délelőtt) a püspökladányi járőrök egy 45 éves férfit. Az elfogott püspökladányi férfit előállították a kapitányságra, ahol meghallgatását követően őrizetbe vették és szabálysértési eljárást indítottak ellene.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában