Megnyílt a Magyar Termékek Fesztiválja Debrecenben

Megnyílt a Magyar Termékek Fesztiválja Debrecenben
Megnyílt a Magyar Termékek Fesztiválja Debrecenben - © Fotó: Matey István
Debrecen, 2014. július 17., csütörtök (MTI) – A Kárpátok Kincsei címmel megnyílt a II. Magyar Termékek Fesztiválja csütörtökön Debrecen központjában, a Kossuth téren. A látogatók július 17-től 20-ig ismerkedhetnek a magyar gasztronómiával és a kézműves mesterek termékeivel.

Szabó Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Hajdú-Bihar megyei elnöke megnyitójában leszögezte: a NAK egyik legfontosabb feladatának és kötelességének tartja a helyi élelmiszer-feldolgozás és a kézműves termékek bemutatását, hogy a vásárlók az őstermelőket, családi gazdálkodókat is megismerjék és megtalálják.

Az agrárszakember kiemelte, hogy a bemutatott ételek ősi receptek szerint készültek, ezeket szintén megismerhetik az érdeklődők.

A fesztiválon felvonulnak az idén többek között tej- és húsfeldolgozó családi gazdálkodók, chilipaprika-készítők, méhészek. Egy őstermelő például tönkölylisztből készült sós és édes süteményeit kínálja a a rendezvényen.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Erdélyből, Farkaslakáról érkezett a kürtőskalács-készítő Kovács család, míg szombatra Kárpátaljáról várják a csuhéból készült virágok árusait, a fazekasokat, a szőtteskészítőket.

A Kossuth térre látogatókat pálinkával, borral, csörögefánkkal és töltött káposztával vendégelik meg.

Kísérő programként az első napon tartják a Debrecen Hangja válogatóját, de lesz interaktív íjászbemutató, kézműves játszóház gyerekeknek, mézeskalács-díszítés és lekvárfőzés is.

– MTI –