Megnyerhette volna a Loki

Akt.:
Megnyerhette volna a Loki
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Emberelőnyben sem mentek be a helyzetek, ezért elmaradt a győzelem a PAFC ellen.

Késve indult útjára a labda a DVSC–Puskás Akadémia összecsapáson az OTP Bank Liga 32. fordulójában, ugyanis nem sokkal az eredeti kezdési időpont előtt özönvízszerű eső hullott Debrecenre. A felek végül 17 óra helyett csak hatkor állhattak oda a kezdőrúgáshoz.

A Lokiban ismét sok hiányzó volt, sérülés és betegség miatt nem lehetett ott a csapatban a meghatározó emberek közül Könyves, Jovanovic, Kinyik és Mengolo, viszont hosszú kényszerpihenő után visszatérhetett a balhátvéd pozíciójába Ferenczi János.

Drágán eladott labda

Szórványos hazai támadásokat követően a 10. percben máris megszerezték a vezetést a vendégek. Tabakovic adott el egy labdát a saját térfelén, Radó lecsapott rá és eltekerte a játékszert a vetődő Nagy Sándor mellett.

A bekapott gól után próbált újítani a Debrecen, de pár életerős lövésnél többre nem igazán futotta a piros mezesektől. A félidő felétől egyre inkább fölénybe került a PAFC, különösen Henty volt elemében, akit nem nagyon tudtak tartani a sok passzhibát vétő hazaiak. A szünet előtt a csatár ajtó-ablak helyzetet hagyott ki, és volt egy lesgólja is a színes bőrű játékosnak, vagyis a meccs ezen periódusa nem a vendéglátóké volt. A második játékrészre felpörgött a DVSC, és ezt hamar góllal nyomatékosította Herczeg András alakulata. Bényei remek jobb oldali, lőtt passzát Tabakovic értékesítette közelről.

loki2Fotó: Derencsényi István

Nem sokkal ezután emberelőnybe került a Loki: Bacelic-Grgic fejelte le ellenfelét egy vitás eset után, és azonnal leküldték a pályáról. Még jobban nekidurálta magát a Debrecen, Hegedüs kapusnak rengeteg dolga akadt a hazai lövésekkel, de sajnos még négy méterről sem sikerült a kapuba fejelnie a labdát Takács Tamásnak, ezért maradt az iksz, de emiatt a DVSC bosszankodhatott inkább.

TN


DVSC – Puskás Akadémia 1–1 (0-1)

Nagyerdei Stadion, 2414 néző. Vezette: Bognár (Ring, Lémon)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Mészáros N., Szatmári, Ferenczi – Varga K., Kusnyír (Takács, 74.), Tőzsér, Bódi – Tabakovic, Sós (Bereczki, 46.)

Puskás Akadémia: Hegedüs – Klinar, Heris, Spandler, Trajkovski – Bacelic-Grgic, Balogh B. – Molnár G. (Madarász, 66.), Márkvárt, Radó (Perosevic, 75.) – Henty (Latifi, 79.)

Gól: 0-1 Radó (10.), 1-1 Tabakovic (56.)

Sárga lap: Márkvárt (35.), Klinar (38.), Varga K. (76.), Tabakovic (84.), Hegedüs (84.), Bódi (93.)

Kiállítva: Bacelic-Grgic (63.)

Herczeg András: Jól kezdtük a meccset, mégis mi kaptunk gólt, nem tudtuk uralni a játékot. A második félidőben már jó felfogásban játszott a csapat, sikerült kiegyenlítenünk, voltak kapura lövéseink, ezeket nem sikerült gólra váltani.

Pintér Attila: Mindkét csapat győzelemre játszott. Az első félidőben el kellett volna dönteni a mérkőzést, de elégedett vagyok a csapatommal.


Herczeg András
Debrecen – A DVSC vs. Puskás Akadémia (1-1) labdarúgó NB I-es mérkőzés után a két edző, Herczeg András és Pintér Attila értékelte a látottakat. Pintér Attila: Nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség. Mindkét csapat a győzelemre játszott. Az első félidőben el kellett volna dönteni a mérkőzést, ha...

DVSC vs. Puskás Akadémia
Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga 2017/2018-as szezonjának 32. fordulójában a Debreceni VSC csapata a Puskás Akadémia együttesét fogadta vasárnap 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 32. forduló Debreceni VSC ...