Megnő a reptér nyitva tartási ideje is

Akt.:
Debrecenbe érkezett a Wizz Air bázisrepülőgépe
Debrecenbe érkezett a Wizz Air bázisrepülőgépe - © Fotó: Matey István
Debrecen – A Wizz Air-bázis státusz sok mindenre kihatással lesz a városban is.

A napokban sokszor elhangzott a légiközlekedés-fejlődésben nagy szerepet játszó bűvös szó: bázisreptér. Ám, hogy ez pontosan mit jelent, arról jóval kevesebb, ezért ennek pótlására kértük az Airport Debrecen járatfejlesztési igazgatóját, Tamás Lászlót.

A szakember elmondta, ennek egyik legfontosabb eleme, hogy a Wizz Air kedden megérkezett Airbus 320-as gépe csak a debreceni viszonylatokban fog repülni. Azaz, amikor már minden bejelentett célállomás felé beindul a forgalom, ami heti 21 járatot jelent, akkor ez a repülő reggel 6 órakor elrepül például Párizsba, onnan visszajön, majd délelőtt 11 órakor indul Milánóba, ahonnan Londonba megy, és onnan érkezik Debrecenbe éjfél után. Emiatt a reptéren már reggel 4 órakor kezdődik az élet, és éjjel egy óra körül zár, ezért szinte folyamatos lesz a nyitva tartása. Jövő nyáron ehhez még jön – eddigi információik szerint – 7 charterjárat és már üzemelni fog a heti három Lufthansa is.

Az állandó repülővel állandó személyzet is jár, 12 pilótával, 20 légi kísérővel, akiket ugyan igyekeztek innen kiválasztani, de lesznek, akik bérelni fognak lakást a városban. A megnövekedett forgalom a repüléshez kapcsolódó vállalkozásokat is vonzza, ezzel új munkahelyek teremtődnek, illetve az itt megtelepedők hozzá járulnak a gazdaság fellendüléséhez, s persze itt fogyasztanak és adóznak.

HBN-ÉP


Légvonalban közelítünk a fővároshoz
Debrecen – A Wizz Air vezérigazgatója szerint Debrecen adottságai kitűnőek a légi közlekedéshez.