Megmutatjuk, mit termelt ki magából a vasárnapi hőség

Megmutatjuk, mit termelt ki magából a vasárnapi hőség
Debrecen – A kánikulára még egy heves erdőtűz is rátett, de nem kell aggódni, jön már a hidegfront. A napba még egy sporttörténelmi siker és egy karibi körutazás is belefért. Nézzünk vissza a legfontosabbakra!


Ismét égett egy erdő, ezúttal Nagycsere és Debrecen között

Meggyulladt az erdő aljnövényzete Debrecen és Nagycsere között. A helyszínre három debreceni tűzoltóegységet, egy vízszállítót, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották, a tűz ugyanis több lakóépületet, egy vasútvonalat és egy fenyőerdőt is veszélyeztetett.

fire (1)


Hétfőn érkezik a hidegfront

Hidegfront éri el északnyugat felől hétfőn napközben a térséget, a Dunántúlon és az északi megyékben megszűnik a kánikula, az Alföldön, főként a délkeleti felén még előfordulhat 25-26 Celsius-fokos középhőmérséklet.

MTI Fotó: Komka Péter MTI Fotó: Komka Péter ©

Hamarosan magasröptű beszélgetést tudunk folytatni a gumibabával

Jó hírünk van azok számára, akik csak azért nem vettek eddig guminőt, mert zavarta őket, hogy nem tudnak vele irodalomról, politikáról vagy festészetről beszélgetni.

gumibaba


A repülőrajt eldöntötte a nagyhalászi salakversenyt

Tabaka József a második helyen zárt, míg Tihanyi Sándor bukással kezdett, s végül a kilencedik lett.

salak


Sporttörténelmet írt a debreceni íjász: Orosz Viktor kétszeres világbajnok!

Pályaíjászatban senki nem ért még el egy ennyi eredményt, ráadásul igen rövid idő alatt! Orosz Viktor a tavalyi címe mellé idén Eb-címet szerzett, és most szabadtéren is megmutatta, hogy a nemzetközi élmezőnybe tartozik.

Fotó: World Archery Fotó: World Archery ©

Óceánjáróval a Karib-szigeteken

A Karib-szigetekről mindenkinek a képeslapokon megjelenő gyönyörű, fehér homokos tengerpartok, a hajladozó pálmafák és a türkizék tenger jut eszébe, pedig ennél sokkal többet nyújt a térség.

ocean