Megmutatjuk, mire volt érdemes figyelni hétfőn

Megmutatjuk, mire volt érdemes figyelni hétfőn
Debrecen – Az árkusiak hallani sem akarnak költözésről, vádat emeltek a menekülttábori rablók ellen, de az is újra kiderült, miért nem jó ittasan vezetni. Hétfői hírek, röviden.


Hiába építettek nekik bérházat, nem költöznek az árkusiak

Közmunkaprogramban épültek komfortos, hőszigetelt házak Hortobágyon, nem titkoltan azért, hogy lakhatást kínáljanak az Árkuson élők számára, ezzel csökkentve az elszigeteltségüket, egyszersmind a külterületi településrészek fenntartási költségeit is. Ám az árkusiak hallani sem akarnak a költözésről.

arkus


Egy vígjátékba is simán beleillik, amit két fiatal művelt a 35-ösön

Egy italozós éjszakát követően, július 12-én hajnalban két fiatalember, J. Olivér és B. Zoltán olyat tettek, amit később bizony nagyon is megbántak.

szirena


Vádemelés késes rablás miatt négy menekülttábori lakó ellen

Az egy fiatalkorú és három felnőtt korú menekült erőszakkal tuszkolták be társukat az egyik szobába, ahol a papírvágó késsel megfenyegetve levetkőztették, megütötték és elvették tőle a pénzét.

menekulttabor


Szlovákia “fegyverkezik” a migránsok ellen, Ausztria megtelt

Magyarország azon településeinek lakóit érinti leégetőbben a menekültválság, ahol befogadó állomás működik (Debrecenben van a legnagyobb), vagy vasúti csomópontként funkcionálva százak fordulnak meg. Lássuk, „szomszédaink” hogyan kezelik a helyzetet, vagy épp készülnek rá, ha feléjük veszik az irányt a háborúk és a nyomor elől egy jobb lét reményében útra kelt tízezrek.

Fotó: AFP Fotó: AFP ©

Összepiszkította az erkélyt, ezért felakasztotta a madarat egy ideges debreceni férfi

Az alsó szomszéd néni vette észre a damilról lógó döglött állatot, ő értesítette a rendőrséget. A férfinek állatkínzásért kell felelnie a bíróság előtt.

madar


Menjen egy kört a főépületben!

A fotelben ülve is körbejárható ezentúl az Aula, a Rektori Tanácsterem és a könyvtár olvasóterme. Az intézmény bekerült a Google különleges gyűjteményébe.

foepulet


Világsztárral lépett fel a Sikk Klubban a Djabe

Közös koncertet adott a Djabe és Steve Hackett, a Genesis egykori gitárosa.

hackett