Helyi közélet

2008.04.16. 15:07

Havi 160 nettó fixszel, a pályakezdő...

<p>Egy minap nyilvánosságra került felmérésből nagyon úgy tűnik, hogy a végzős közgazdászhallgatók nem szívbajosak; már legalábbis ami az elvárt jövedelmet és a karrierépítést illeti.</p>

Az AIESEC felméréséből (melynek készítése során 11 felsőoktatási intézmény mintegy kétezer végzős közgazdászát kérdezték a vágyaikról) egyebek mellett kitetszik, hogy a kellemes munkahelyi légkör, a tanulási és előrelépési lehetőségek, a vállalat jó hírneve, a tisztességes kezdő fizetés, valamint a rugalmas vezetési stílus a legfontosabb munkahely-választási tényezők a pályakezdő közgazdák számára.

Noha a fizetés mértékét csak az ötödik helyen említették a fiatalok, az általuk elvárt kezdő kereset havi nettó 161 ezer forint. (Ami legfeljebb a honi jövedelmi viszonyok közepette tűnik soknak.) Csakhogy az ifjak ezt ugródeszkának tekintik, ötéves munkatapasztalat után viszont már nettó 350-400 ezer forint fizetésben gondolkodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában