Megmentik a családi legendárium kincseit

Megmentik a családi legendárium kincseit
© Fotó: Magánarchívum
Budapest – A családi élet szépségeire, értékeire szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete az Életmese című pályázattal, melyet idén már nyolcadik alkalommal hirdetett meg.

A pályázók családi történetekkel, szülőktől, nagy- és dédszülőktől hallott „életmesékkel” nevezhettek a versenybe, melyre ebben az évben hat országból, több száz pályamunka érkezett a Kárpát-medence minden régiójából. Ahogy Radnainé Filep Ildikó egyesületi elnök megfogalmazta: A magyarság életfájának ágai bár különböző irányokban nőnek, de a fa gyökerei mindig ugyanazt a törzset tartják, táplálják.

A legjobb írásokból minden évben közös kötet készül, melybe az írásokat mindig ugyanaz a zsűri választja ki a beérkezett pályázatok közül. Az is hagyomány, hogy a díjkiosztónak a Parlament épülete ad otthont, így idén is ott vehette át Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárától és az egyesület elnökétől a 33 évesnél idősebbek kategóriájában megosztva az első díjat két debreceni pályázó, Keresztúri Mária és Pozsgai Katalin. Rajtuk kívül Tóth Tibor, Dzsudzsák Tünde, Deliné Szolanics Zsuzsanna és a Szent József Gimnázium három diákjának írása került még bele az idei kötetbe.

HBN

Címkék: ,hirdetés