Meglesz a magyar Oscar-díj?

Akt.:
Nemes Jeles László
Nemes Jeles László - © Fotó: nlcafe.hu
Debrecen – Együtt izgulunk Nemes Jeles László filmjéért, a Saul fiáért, hiszen nemrég Oscar-díjra jelölte a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában az amerikai filmakadémia.

Somogyi Ildikó ugyan a Saul fia című filmet nem látta és sokat nem is hallott róla, de azért úgy gondolja, az alkotás eddigi eredményei alapján, van egy kis esélye az Oscar-díjra.

Somogyi Ildikó Somogyi Ildikó ©

– Szerintem igen, mivel a Golden Globe-ot is bezsebelte, és nagyon szeretném, hogy végre ismét magyar film nyerjen – osztotta meg véleményét lapunkkal Gábor Ivett.

Gábor Ivett Gábor Ivett ©

Ugyanezt érzi Levkovics Rebeka is. Őt is örömmel töltené el egy hazai film diadala az Oscar-díj átadáson, így szívből reménykedik.

Levkovics Rebeka Levkovics Rebeka ©

Harsányi Alex azt gondolja, megkapja a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-szobrot a Saul Fia. – Sok embert érdekelnek a történelmi filmek, és ha jól van elkészítve, általában sikeresek is az ilyen alkotások – tette hozzá.

Harsányi Alex Harsányi Alex ©

Szilágyi Lili esélyesnek tartja a filmet az amerikai filmakadémia által odaítélt díjra. Úgy véli egy gyakran feldolgozott téma merőben új megközelítése lehet ennek a sikernek a kulcsa.

Szilágyi Lili Szilágyi Lili ©

– Szerintem nagyon jó film, amikor láttam én teljesen a hatása alá kerültem, győzni fog – osztotta meg szilárd véleményét velünk gondolatait Kovács Ádám.

Kovács Ádám Kovács Ádám ©

HBN | Fotó: Molnár Péter