Meglepték a fatolvajokat – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

Meglepték a fatolvajokat – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 12 személyt fogtak el, közülük 8 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 2 főt pedig az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt.

Az egyenruhások 37 személyt állítottak elő, ebből 4 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk közútjain a rendőrök 3 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos, 2 könnyű sérüléssel végződött.

A rendőrök 2014. február 26-án 10 óra 15 perckor Sárrétudvariban egy 24 éves helyi lakossal szemben intézkedtek. A járőrök az igazoltatás során megállapították, hogy a Békési Járásbíróság lopás bűntett elkövetése miatt K. Erzsébet tárgyalási őrizetét rendelte el. A nőt az egyenruhások elfogták és előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók őrizetbe vették.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el V. Ádám és E. Benjamin ellen.

A rendőrök az erdőőrökkel közösen 2014. február 26-án 16 óra 55 perc körüli időben a Bocskaikert mellett található erdőben teljesítettek szolgálatot. A terület bejárása közben az egyenruhások figyelmesek lettek két férfira, akik vállukon fát cipeltek, melyet lepakoltak, majd visszaindultak az erdőbe. Az egyenruhások a két erdőőrrel közösen megbújtak a sűrű növényzet mögé, de nem kellett sokat várniuk. A favágók – kezükben fűrésszel és még több fával – öt perc múlva gyanútlanul visszatértek oda, ahol a kivágott akácfát gyűjtötték, de a járőrök ekkor már várták a tetten ért fatolvajokat. A rendőrök a helyi lakosokat bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a V. Ádámot és E. Benjamint gyanúsítottként hallgatták ki, mely során mindketten beismerő vallomást tettek. A 18 és 20 éves terhelteket a nyomozóhatóság bűnügyi őrizetbe vette.

A Debreceni Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – nyomozást indított T. Zsigmond ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján a rendőrök 2014. február 26-án 23 óra 30 perc körüli időben Debrecenben, a Széchenyi utcán figyelmesek lettek egy mentőautóra, ezért a helyszínen megálltak. A mentőápoló az egyenruhásoknak elmondta, hogy egy sérülés miatt riasztották őket és jelenleg ellátják a sérült fiút. A járőrök intézkedés alá vonták a férfit és megkérdezték tőle, hogy ki bántalmazta. A sértett közölte, hogy egy közeli szórakozóhelyen egy ismeretlen férfival szóváltásba keveredett, aki őt többször ököllel megütötte. Az egyenruhások adatgyűjtést hajtottak végre, melynek eredményeként elfogták és a kapitányságra előállították a garázdát. A nyomozók 22 éves T. Zsigmondot gyanúsítottként hallgatták ki. A kőrösszegapáti lakos részben beismerte a bűncselekmény elkövetését.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –